Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Lufthansa az első Ázsián kívüli légitársaságként ötcsillagos minősítést kapott a Skytrax brit légi ipari tanácsadó szervezettől. Ezzel a Lufthansa tizedikként csatlakozott a rangos besorolást elnyerő légitárságok elitklubjához. A Skytrax zsűrije már évek óta öt csillaggal értékelte a Lufthansa első osztályát – de most a teljes légitársaságnak sikerült kiérdemelnie az elismerést.

„A díj annak a komoly munkának a megérdemelt elismerése, amellyel ismét a világ vezető prémium légitársaságai közé kívánjuk emelni a Lufthansát. A flottánkban végrehajtott jelentős összegű befektetéseknek, a kabinok felújításának, a digitális szolgáltatások bevezetésének, az új várók megnyitásának, valamint a fedélzeti és földi szolgáltatások fejlesztésének köszönhetően sikerült felzárkóznunk az élbolyhoz. A kimagasló kínálat és a dolgozóink nyújtotta profizmus és színvonal révén válhatott a Lufthansa ötcsillagos légitársasággá. Mindenki büszke lehet a vállalatnál erre az elismerésre, különösen az utastérben, a pilótfülkében és a földi kiszolgálásban dolgozó kollegák, akik az ügyfelekkel való érintkezés során nap mint nap beteljesítik a prémium szolgáltatás ígéretét. Meg vagyok győződve róla, hogy az ötcsillagos minősítés megszerzésében légitársaságunk kiváló dolgozói játszották a legfontosabb szerepet” – nyilatkozta Carsten Spohr, a Deutsche Lufthansa AG igazgatóságának elnöke.

20171204_PM_Fivestar

„Az ötcsillagos besorolás nem csupán azért jelentős elismerés, mert az európai légitársaságok közül a Lufthansának sikerült elsőként megszereznie, hanem azért is, mert az utóbbi évek fejlesztéseit jutalmazza, különös tekintettel az utasoldali kiszolgálásra” – erősítette meg Edward Plaisted, a Skytrax vezérigazgatója.

A légitársaságok rangsorolása mellett a Skytrax légiipari tanúsító szervezet a legnépszerűbb légitársaságok listáját is minden évben közzéteszi. Az idei World Airline Awards értékelése során a Skytrax mintegy 19,8 millió utast kérdezett meg a témában 105 országból, és a válaszok alapján a Lufthansát nyilvánította Európa legjobb – és a világ hetedik legjobb – légitársaságának. A Skytrax az 1990-es évek óta végez felméréseket az utasok körében a légitársaságok és a repülőterek minőségéről. A tanácsadó cég 1999-ben minősítette első alkalommal hivatalosan a vizsgált vállalatokat. Eddig tíz légitársaságnak sikerült a világon elnyernie a legmagasabb, ötcsillagos minősítést.
(BrandTrend)