Kategória: Desztináció branding és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Idén már 16. alkalommal rendezi meg a Hunor Coop Zrt. a Szentesi Lecsófesztivált. A rendezvény központjában persze a lecsófőző verseny áll, de a szervezők nem érik be csupán a gasztronómiával: az eseményt változatos kulturális és családi programok, több színpadon megrendezett koncertek kísérik, valamint utcabállal várják az érdeklődőket. A fellépők között lesz Csepregi Éva, L.L. Junior, a Groovehouse, valamint Bereczki Zoltán is. Érdemes az eseményre elhozni a legkisebbeket, akik számtalan gyerekprogramon vehetnek részt.

A hazai kiváló zöldségek, a paprika és a paradicsom hazájában minden évben több száz csapat méri össze tudását, a főzőversenyen legutóbb több mint 250 bográcsban rotyogott a hazai alapanyagokból készült lecsó. A rendezvény jól rámutat majd a balkáni eredetű, ám mára tradicionálissá vált ételünk sokszínűségére is. A több száz bográcsban lényegében csak a paprika és a paradicsom lesz a közös nevező, ezen felül minden amatőr „mesterszakács” a saját szája íze szerint készíti el ezt az ételt, amelynek népszerűségét talán csak változatossága múlja felül. A szervezők büszkék arra, hogy az elmúlt években számtalan határon túli, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről és Erdélyből érkező csapat is bemutatta főzőtudományát, és így lesz ez most is.

lecso

A főzőversenyre bárki nevezhet, ám már most tudható, hogy Kovács Ági olimpiai bajnok úszó, visszatérő vendégként Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, egy valódi olimpikon legenda, Wichmann Tamás, olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok kenus és Schobert Norbert is kötényt ölt és fakanalat ragad a megmérettetésen. A versenyen arany -, ezüst és bronz fakanalat adnak a dobogós helyezetteknek. A lecsókészítés minden csínját-bínját bemutatni igyekvő felnőttek mellé az idei év meglepetéseként a főzők között 4000 kiskukta is megjelenik.

A helyszínen jótékonysági kóstolójegyet árusítanak, amely tetszés szerint bármelyik bográcsnál egy tál ételre beváltható. A befolyó bevételeket a program főszervezője, a Hunor Coop Zrt. egy millió forintra kiegészíti  és a Magyarországi Rotary „Gift of Life” Ajándékozz Életet programjának adományozza.
(BrandTrend)