Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A nagy nyári melegnek köszönhetően jól fogynak a hűtéstechnikai készülékek itthon, így például az asztali, valamint az álló ventilátorok, továbbá a mobil klímaberendezések is. „Az általunk tapasztalt kereslet hasonló a tavalyihoz. Árak tekintetében elmondható, hogy az 5 ezer forinttól egészen a 43 ezer forintig terjedő ventilátorokat részesítik előnyben a hazai vásárlók” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor márkamenedzsere.

A Sencor tapasztalatai szerint a mobilklímákat idén is nagyon keresik a vásárlók, mivel a telepítésükhöz és a beüzemelésükhöz nem szükséges szakember segítségét kérni. Ezen termékek ára 89-109 ezer forint között mozog. „A mobilklímák egyes típusai ugyanakkor nemcsak hűtésre lehetnek alkalmasak a Sencor SAC MT9012CH típusú készülékkel például az őszi átmeneti időszakban, minimális teljesítménnyel akár fűteni is lehet. A hagyományos hűtéstechnikai termékek mellett az autós hűtőtáskák iránt is egyre nagyobb az érdeklődés” – tájékoztat Lucza András.

Woman enjoying breeze with electric fan

Míg az asztali ventillátorok inkább a munkahelyeken, irodákban népszerűek, a lakás hűtését, levegőkeringetését sokan oldják meg álló ventillátorokkal. Mindenki a pénztárcájához függően választ ventilátort, illetve mobilklímát. „Természetesen a megvásárolni kívánt készülék függ a helység méretétől, valamint attól, hogy a vásárló a levegőt csak keringetni akarja, vagy esetleg hűteni is. Mobilklímát például azok részesítik előnyben, akik műemlék jellegű épületben, vagy olyan helyen laknak, ahol nem lehetséges a kültéri egységek felszerelése” – tapasztalja a szakértő.

Sokáig csak a hagyományos, jégakkus hűtőtáskák terjedtek el itthon, ezek azonban gyakran pár óra alatt elveszítették valódi hűtési funkciójukat. Így egy hosszabb nyaralás, autóút, vagy egész napos strandolás alatt csak az indulást követő pár órában sikerült betölteniük valódi funkciójukat. „Egyre inkább felismeri a magyar piac is az autós, akkumulátoros hűtőtáskák előnyeit. Ezek a gépek az akkumulátor lemerülését gátló rendszerrel, autós adapterrel és extra hőszigeteléssel készülnek, így folyamatosan biztosítják a bennük elhelyezett ételek, italok hűtését. Általában a környezet hőmérsékleténél 15-20 fokkal hidegebb hőfokot minden esetben tartani tudják. Ami érdekesség, hogy tapasztalataink szerint nem csak utazáshoz, hanem otthonra is szívesen vesznek ilyen készülékeket a magyar vásárlók, például italhűtőnek, vagy grill partihoz. A Sencor a vásárlói igényekre reagálva idén hét féle autós hűtőtáskát is kínál a magyar piacon.”
(BrandTrend)