Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Egyhangúlag megválasztotta további öt évre Tóth Gézát a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatójának a társaság közgyűlése szerdán Budapesten. A cégvezető az eseményt megelőzően is ezt a pozíciót töltötte be a kereskedelmi cégnél. A közgyűlés egyúttal tíz, a vidéki régiók által delegált tagot is választott a társaság Igazgatóságába. Az új tagok döntése alapján a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke ismét Pekó László, a Nyírzem Zrt. elnök-vezérigazgatója lett.

Pekó László elnök beszéde a társaság közgyűlésén (mellette balra Tóth Gé...

A közgyűlés kezdetén egyperces néma felállással emlékeztek meg a tavaly novemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt Csepeli Lajosról, aki munkássága elismeréseként a társaságtól COOP Életút Kitüntetést kapott, amelyet a néhai elnök özvegye vett át a társaság vezetőségétől. Az eseményen Pekó László elmondta: a Csepeli Lajos által különös gonddal ápolt társadalmi és karitatív programokat természetesen továbbviszi a társaság, így sor kerül idén a XII. Coop Rallyra is.

balról-Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója_ Csepeli Lajosné_...

A közgyűlésen elmondott beszédében a régi-új vezérigazgató, Tóth Géza kifejtette: a gazdasági és szabályozói környezet átalakulása nem ért véget. Az elmúlt években komoly kihívások elé állította a COOP Csoportot a dohánykereskedelem elvesztése, a minimálbér növekedése, valamint a vasárnapi nyitvatartása vonatkozó szabályozás változásai, ám a kereskedelmi lánc képes volt jól reagálni mindezekre. Jelenleg az látszik, hogy az állandó változásra be kell rendezkedni, hiszen a jövőben további minimálbéremelések várhatók – tette hozzá Tóth Géza.

Pozitívumként említette ugyanakkor a vezérigazgató azt, hogy a fogyasztói bizalom erősödik, és a COOP sikerrel viszi tovább megkezdett programjait. Ennek keretében átstrukturálódik a kereskedelmi csoport bolthálózata, amely növeli a hatékonyságot. Komoly eredményeket tudott elérni az üzletlánc az elmúlt években a logisztikai infrastruktúra javításának terén is, különösen a frissáru-szegmensben javult sokat az ellátási lánc. A COOP Csoport informatikai fejlesztése is tovább zajlik, itt már a boltok 70 százaléka egységes informatikai rendszerben dolgozik.

A korábbi évek egyik nagy áttörése az is, hogy a törzsvásárlók száma mára magabiztosan meghaladja az egymillió főt. A további cél ez utóbbi programban, hogy az inaktív résztvevőket aktivizálják, az aktívakat pedig jobb szolgáltatásokkal, bővebb kedvezményekkel jutalmazzák.
(BrandTrend)