Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A UPS hivatalosan is megnyitotta új magyarországi székházát és logisztikai központját Vecsésen. Az ünnepélyes eseményen megjelent Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, Szűcs Lajos, Pest megye 7. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere, David Kostelancik az Egyesült Államok nagykövetségének ügyvivője is. A vállalat a rendezvényen a UPS magyarországi operációja indulásának huszadik évfordulóját is ünnepelte.

A vecsési Airport City logisztikai park területén zöldmezős beruházás keretében épített létesítmény a UPS korábbi csomagszortírozó központjánál háromszor nagyobb 5 200 m2 alapterületen helyezkedik el. A központban több automatizált futószalag működik, melyek óránként 3 000 csomag szortírozására képesek. A területen 80 csomagszállító jármű számára hoztak létre parkolóhelyet. A központban mintegy 140 UPS dolgozó végzi munkáját, hiszen az épület a kiscsomag, illetve a teheráru továbbítási üzletág irodáit, valamint a UPS Magyarország székházát is magában foglalja.

A létesítmény nem csak hazai, hanem regionális központként is működik majd, így a cég innen irányítja majd a térség három országának – Magyarország, Románia és Görögország – UPS operációját.

ups

„Az új központ megnyitásával méltóképpen ünnepelhettük meg a UPS magyarországi operációjának huszadik évfordulóját,” – mondta Nando Cesarone, a UPS európai régiójának elnöke. „Már túl vagyunk a UPS 2 milliárd dolláros európai infrastruktúra-beruházási tervének egyharmadán, ez az új létesítmény pedig nagyban hozzájárul majd, hogy továbbra is összeköthessük magyar ügyfeleinket Európa és a világ más országaival.”

„Az amerikai befektetések részesedése Magyarországon az elmúlt években egyre növekszik hála az olyan egyesült államokbeli multinacionális vállalatoknak, mint a UPS” – mondta el az eseményen Magyar Levente államtitkár. „A UPS ráadásul az elsők között, még a rendszerváltás előtt jelent meg szolgáltatásaival a magyar piacon egy a hazai gazdaságban stratégiai fontosságú ágazatban fektetve be.”
(BrandTrend)