Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Wizz Air bejelentette, hogy 2017 július 21-én egy Airbus A320 típusú repülőgéppel megnyitja 27. bázisát a bulgáriai Várnában. Várna, ahová a Wizz Air már több járatot is üzemeltet, a légitársaság második bulgáriai bázisa lesz.

A bázis 98 millió dolláros befektetést jelent a WIZZ részéről Várnában és 36 közvetlen munkahelyet teremt a légitársaságnál. Az új bázis a helyi gazdaságot is erősíti, közvetett módon is támogatva munkahelyeket a repülőtéri üzemeltetésben, közlekedésben, vendéglátásban és turizmusban.

varna

A Wizz Air első szófiai járata 2005-ben szállt fel, és azóta a légitársaság piacvezetővé vált Bulgáriában. Az elmúlt 12 hónapban a WIZZ több mint 1,7 millió utast szállított alacsony viteldíjas járatain Szófia, Várna és Burgasz repülőterein keresztül. A Wizz Air tevékenysége Bulgáriában országszerte több mint 1200 munkahelyet támogat a kapcsolódó iparágakban. Folyamatos fejlődése és kiváló szolgáltatásai elismeréseként a WIZZ nemrég elnyerte a Bulgária legkedveltebb diszkont légitársaságának járó “Sky Award” díjat.

Owain Jones, a Wizz Air vállalati kapcsolatok igazgatója elmondta: “Bulgária vezető légitársaságaként örömmel jelentjük be, hogy Várnában nyílik meg a második WIZZ bázis az országban. 2007-ben szállt fel az első WIZZ gép Várnából, és azóta több mint félmillió utast szállítottunk alacsony viteldíjas járatainkon, stimulálva a helyi turizmust és légiipart. Új bázisunk Várnában számos helyi munkahelyet teremt a Wizz Airnél és üzleti partnereinknél egyaránt, miközben még több lehetőséget biztosít megfizethető árú bulgáriai utazásokra. Hálózatunk jelentős bővítése hozzájárul a helyi gazdaság erősítéséhez is. Kiváló bulgáriai személyzetünk szavatolja az elsőrangú utazási élményt a WIZZ minden utasának új Airbus A320 gépünk fedélzetén.”
(BrandTrend)