Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A kevés pénzből fenntartható, jó közlekedési adottságokkal rendelkező lakásokat keresik a magyar albérlők. Az épület állapota és a szomszédság fele ennyire sem fontos. Az OTP Ingatlanpont szakértője pontokba gyűjtötte, milyen lakást érdemes vásárolnia annak, aki később bérbe akarja adni. Egyetem és tömegközlekedés mellett szinte bármilyen lakás kiadható.

Örök igazság: más szempontok fontosak a lakásvételnél, mint az bérlésnél. Míg a tulajdonosoknak a környezet, a biztonság, az állapot a fontos, addig az albérlők több mint felének az alacsony rezsi és a jó közlekedési lehetőség számít. A bérlőknek a lakás állapota és a lakóközösség összetétele sem számít igazán, csupán minden ötödik tartja ezt fontosnak – mondják a KSH statisztikái.

Keys to your own home

Az elmúlt egy évtized alatt közel háromszorosára emelkedett a magánlakást bérlők száma, és nem látszik a tendenciában jövőbeni csökkenés. A tartósan alacsony kamatok mellett a bérleti díj könnyebben kitermeli a hiteltörlesztőt is, megéri tehát lakáskiadásra ingatlant venni„A szüntelen pörgő albérletpiacon a fővárosban a fejüket lakáskiadásra adóknak a külső, még jól megközelíthető kerületek, negyedek lakásai jelentik a jó célpontot. Ezek ára alacsonyabb a belvárosiaknál, és jó eséllyel lehet albérlőt találni hozzájuk. Különösen igaz ez, ha felsőoktatási intézmény van a közelben, vagy egy tömegközlekedési központ mellett található” – osztotta meg javaslatát Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.
(BrandTrend)