Kategória: Desztináció branding és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A francia főváros a tél beköszöntével egyedülálló hangulattal várja az odalátogatókat. A Budapest Airport közvetlen járataival könnyen és gyorsan elérhető város kiváló meglepetés lehet szeretteinknek egy ünnepi hosszúhétvégéhez, a szikrázó napsütéses téli időben, de akár a borúsabb napokon is.

paris

A Budapesttől repülővel mindössze két órára fekvő Párizs még a téli hónapokban is számos lehetőséget nyújt. Száraz időben kihagyhatatlan például a Champs-Elysées-n egy séta. Az Elíziumi mezőkről elnevezett, majdnem 2000 méter hosszú sugárút bejárását egy utcai árusnál vásárolt crépes, a franciák édes és sós töltelékkel is kapható palacsintája dobhatja fel. A sugárúton a karácsonyi vásárlás is egyszerűen elintézhető. Számos luxus márka nyitott itt üzletet, de ruhát, cipőt, ékszert az apróbb butikok egész sorában találunk.

champs

Az ünnepi fényekben a Champs-Elysées sugárút környékén található karácsonyi vásár jégpályája a kisebbeknek nyújthat óriási élményt. A korizni vágyók számára még a hatalmas alapterületű Grand Palais is rendelkezésre áll, de páratlan élményben lesz részünk, ha az Eiffel-torony első emeletén hódolunk e szenvedélynek.

Párizs a hidegebb, vagy csapadékosabb időben is remek választás. Az apró kávézók miliőjét a Café des Deux Moulin-ban tapasztalhatjuk meg, de pazar élményt nyújt egy Éclair fánk elfogyasztása a több mint százéves Café Verlet-ben is. Innen egy lépés a 33 éve működő Comédie Francaise színház. Borús időben már csak a páratlan épület miatt is érdemes megnézni a majdnem kétszáz éves Printemps Hausmann áruházat, amely 45000 négyzetméteren kínálja luxuscikkeit.

dessin-facade-le-printemps-louboutin-ld

A gasztronómiai ínyencségekre vágyók a Montmartre főterén, a Dalí múzeum közelében található fűtött kerthelyiségekkel tűzdelt éttermekben kóstolhatnak különleges falatokat. Franciaország a sajtok és borok hazája. A kézműves technikával készített, több héten át érlelt puha Munster sajt, vagy a belőle készített tradicionális Munster sajtleves például, egy pohár Elzászi fehérbor mellett pazar kulináris élmény. Nem jöhetünk el úgy Párizsból, hogy ne ettünk volna baguette-t, croissant-t, utánozhatatlan francia hagymalevest, vagy Croque Monsieur-t, vagyis ementáli vagy gruyere sajttal készült sonkás melegszendvicset.

paris-cafe

Ha nemcsak a gyomrunkat, hanem elménket is szeretnénk megtölteni, a múzeumok mellett remek választás a párizsi könyvesboltok bebarangolása, a Boulevard St. Michelen például egymást érik az antikváriumok. A latin negyed környékén angol nyelvű boltokat is találunk, a szakirodalomtól a szépirodalomig mindennel felszerelve, a szemfülesek egy felolvasóestbe is belefuthatnak.
(BrandTrend)