Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Vannak fontos dolgok az életben, ilyen a jó bor, és a kutyatartók számára ilyen, hogy minél több időt töltsenek együtt kedvencükkel. A két dolog nem zárja ki egymást, sőt! Magyarország első borturisztikai mobilalkalmazása, a Kóstolom és a Kutyabarát.hu együttműködést kötött annak érdekében, hogy a kutyatulajdonos borimádók is megtalálhassák azokat a helyeket, ahol hódolhatnak bor és gasztronómia iránti szenvedélyüknek, és kedvenc négylábújukat is vendégként kezelik.

Az igazi kutyások számára házi kedvencük családtagnak számít. Ahogy a kutyatartás kultúrája fejlődik hazánkban, egyre több vendéglátóhely és turisztikai szolgáltató teszi lehetővé, hogy a gazdáknak ne kelljen lemondani kutyusuk társaságáról semmilyen helyzetben.

A Kutyabarát.hu 2012-ben indult egyedülálló kezdeményezés, melynek célja, hogy a kutyabarát helyek legnagyobb online adatbázisát hozza létre. Jelenleg közel 500 kutyabarát hely és közel 100 kutyás szolgáltató található meg a portálon.

“Vidéken nőttem fel, gyermekkorom óta meghatározza az életemet a kutya. A Kutyabarát.hu egyik alapítójaként és kutyatartóként is fontosnak tartom mind szélesebb körben propagálni a kutyatartás kultúráját, a felelős állattartás fontosságát. Munkánk és feladatunk ezt is elősegíteni a Kutyabarát.hu-val. A Kutyabarát.hu létrehozatalával bíztunk abban, hogy saját és mások tapasztalatainak megosztása, mások véleményének közvetítése révén, sok – a kutyájára társként tekintő – gazdinak tudunk segíteni a szabadidő tartalmas eltöltésében” – fogalmazott Sziládi-Kovács Tibor alapító.

dog

A Kóstolom borturisztikai mobilalkalmazás fejlesztői és a Kutyabarát.hu tulajdonosa együttműködést indított, melynek keretében közösen térképezik fel a hazai borvidékek kutyával is látogatható helyeit.

“Nagyon örülünk a Kutyabarát.hu-val induló együttműködésnek. Jómagam is lelkes kutyatartó vagyok gyermekkorom óta. Éppen ezért a Kóstolom csapatával egyetemben személyesen is fontosnak tartom, hogy a kulturált, felelős állattartás minél nagyobb teret kapjon. Így az alkalmazáson belül is külön megjelöljük a kutyabarát helyeket” – mondta Pintér Zsolt, a Kóstolom alkalmazás megálmodója.

A kutyákat szívesen fogadó szolgáltatók mellett a Kóstolom applikációban további új elem, hogy az akadálymentesített helyek is külön megjelölést kapnak. Ezzel elősegítve az egyenlő esélyek érvényesülését a borturizmusban is.

A Futurion által fejlesztett Kóstolom mobilalkalmazás idén augusztustól elérhető, bárki számára regisztráció nélkül. Az applikáció megálmodóinak célja, hogy a borkedvelő, borturizmusra nyitott nagyközönséget összekössék a borvidékeken megtalálható borászatokkal, vendéglátóhelyekkel, szállásadókkal.
(BrandTrend)