Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Az Intersport International Corporation a világ vezető sportcikk-kiskereskedelmi csoportja, az „Intersport” és a „The Athlete’s Foot” franchise jogtulajdonosa. Hatvanöt országban rendelkezik kiskereskedelmi egységekkel, éves árbevétele eléri a 11,3 milliárd eurót. 1999-ben a társaság kizárólagos franchise-szerződést írt alá a Mercator Csoporttal, Szlovénia legnagyobb FMCG kiskereskedelmi vállalatával. Ennek nyomán jött létre a Mercator Csoport teljes tulajdonú leányvállalataként az Intersport ISI. Az Intersport ISI ma egyértelműen piacvezető pozícióval rendelkezik az ex-jugoszláv régióban a sporteszközök és -ruházat értékesítésében. Közel 110 üzletből álló hálózatot üzemeltet, és mintegy 900 főt foglalkoztat Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró területén. A tapasztalt vezetői csapat által irányított vállalat pénzügyi teljesítménye stabil, árbevétele tavaly elérte a 81 millió eurót.

„Az egészséges életmód globális trendjének köszönhetően a sportruházati szegmens több földrajzi térségben is gyorsabb ütemben nő, mint általában véve a ruházati és cipőpiac. Meggyőződésünk, hogy a növekedés a következő években is folytatódik. Részben emiatt döntöttünk úgy, hogy befektetünk az Intersport ISI-be, és támogatjuk a Mateja Jesenek által irányított erős helyi vezetői csapatot” – hangsúlyozta Michał Kędzia, az Enterprise Investors befektetésért felelős partnere„Üzleti tervünk az e-kereskedelem dinamikus felfuttatása mellett a hálózat bővítését irányozza elő az ex-jugoszláv régióban. Ezen túlmenően, a vállalatnál minden adott ahhoz, hogy konszolidációs platformként működjön” – tette hozzá.

„Az Intersport 1999-ben a Mercator Csoport segítségével terjeszkedett tovább sikeresen Kelet-Európában. Büszkék vagyunk a térségben eddig elért eredményeinkre. Meggyőződésünk, hogy az EI és az Intersport ISI tovább erősítik majd az Intersport – mint a sportcikk-kiskereskedelmi piac nagy szakértelemmel és ambiciózus növekedési stratégiával rendelkező szereplője – vezető pozícióját a franchise-zal lefedett országokban” – nyilatkozott a tranzakcióról Franz Julen, az IIC vezérigazgatója.

enterprise

Az Enterprise Investors Kelet-Közép-Európa legnagyobb magántőke-társaságainak egyike. Az 1990 óta aktív cég nyolc alapot indított útjára, összesen 2 milliárd euró feletti tőkével. Ezek az alapok 1,7 milliárd eurót fektettek különféle iparágak 137 vállalatába, és 114 cégből vonultak ki, összesen 2,5 milliárd euró bruttó bevétellel.
(BrandTrend)