Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A nyári időszak hagyományosan a legerősebb szezon a légitársaságoknál, ezt mutatják az adatok idén augusztusban az easyJetnél is. Tovább nőtt azok száma, akik a narancssárga Airbusokat választották: az elmúlt év hasonló időszakához képest 6,4%-os utaslétszám-bővülést könyvelhetett el a cég, ami több mint 448 ezer új utast jelentett. Így a társaság összesen 7 513 592 utast szállított augusztusban Európa-szerte. A járatok telítettsége 0,5 százalékponttal 94.9%-ra nőtt augusztus végén.

Az augusztusi eredmények a 12 havi gördülő adatokat feldolgozó mutatókat is javították; az éves 72 792 016 fős utaslétszám 6,8%-os emelkedést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A járatok telítettsége 91,4%-ról 91,7%-ra nőtt.

MSN_6572_EasyJet250_StartA_08

Az easyJet nemrég jelentette be, hogy a téli menetrendben, azaz október végétől heti három járatot indít Velencébe. Így a légitársaság Budapestről immár öt ország hét városába szállít utasokat: London Gatwick, Berlin, Párizs, Lyon, Genf, Bázel és Velence a magyar fővárosból közvetlenül elérhető úti célok.
(BrandTrend)