Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Jelentősen, 31 százalékkal, 966 millió forintra nőtt a Duna House-csoport adózott eredménye tavaly az egy évvel korábbihoz képest, míg az értékesítésből származó nettó árbevétel 24 százalékkal, 2,8 milliárd forintra emelkedett.

A közlemény szerint a cégcsoport az idén is bővülést tervez, valamint regionális szinten is terjeszkedne az ingatlanközvetítés és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások piacán.

A csoport működési eredménye 41 százalékkal 1,1 milliárd forintra nőtt tavaly 2014-hez képest.

ingatlan

Tavaly jelentősen emelkedett az ingatlanközvetítési tranzakciókból származó díjbevétel, továbbá az ingatlan adásvételhez kapcsolódó pénzügyi termékek és egyéb szolgáltatások – hitelek, biztosítás, értékbecslés, energiatanúsítvány – közvetítéséből származó jutalékbevétel is a cégcsoport két ingatlanközvetítői franchise-hálózatában (Duna House, SMART Ingatlan). Így az értékesítés nettó árbevétele 546 millió forinttal nőtt – írják.

Doron Dymschiz, a cégcsoport társtulajdonosa és vezetője a közlemény szerint elmondta: a mintegy 135 ezer lebonyolított tranzakcióval a tavalyi volt a válságot követő időszak legeredményesebb éve a magyarországi lakáspiacon.

Guy Dymschiz, a Duna House-csoport társtulajdonosa szerint a lakóingatlan-piac további bővülésére számítanak Magyarországon, amit több kedvező változás, például az új lakások áfájának csökkentése, vagy a kibővített csok is segíthet.
(MTI – BrandTrend)