Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A T-Mobile US, Inc. és az Ericsson közös munkába kezdett egy 5G előszabvány-alapú,
28 GHz-es tesztrendszer kifejlesztésére laboratóriumi és helyszíni teszteléshez az Egyesült Államokban. A két vállalat meghatározott lehetséges 5G felhasználási módokat és szolgáltatásokat fejleszt és tesztel majd, hogy a T-Mobile értékelje a fejlődő 5G technológiákat és elősegítse azúj 5G technológiai fejlesztéseket és a szabványosítást, valamint feltárja az új üzleti lehetőségeket. A tesztek 2016 második felében kezdődnek majd.

A legfrissebb Ericsson Mobilitási Jelentés 150 millió 5G-előfizetést becsül 2021 végére. A világ mobilszolgáltatói az Ericssonnal együttműködve az 5G előszabványú technológiák laboratóriumi és helyszíni tesztjeinek fejlesztésén dolgoznak a különböző felhasználási módok és szolgáltatások korszerű technológiáinak tesztelése érdekében. Az 5G hálózatok lehetőséget nyújtanak a késleltetés jelentős csökkentésére, lehetővé teszik az ultra gyors le- és feltöltési sebességeket, javítják a spektrális hatékonyságot és a hálózat megbízhatóságát, fix hozzáférést biztosítanak a háztartások és vállalkozások számára, valamint jelentősen növelik a hálózatra egyszerre csatlakoztatható eszközök számát.

Neville Ray, a T-Mobile US technológiai igazgatója elmondta: „Új technológiai együttműködésünkben az Ericssonnal kiterjeszthetjük 5G-szolgáltatásainkat a laborból a helyszíni tesztekig. Ma a T-Mobile biztosítja Amerika leggyorsabb 4G LTE hálózatát és a meglévő LTE technológiával és az 5G helyszíni tesztjeibe fektetett jelentős beruházásokkal jó úton járunk afelé, hogy 5G szolgáltatásokat nyújthassunk, amikor az 5G-funkciós okostelefonok és szabványok megjelennek majd a 2020 körüli időszakban.”

5G

Az 5G az innováció új korszakát hozza el, amelyből a felhasználók és az ipari szereplők is előnyhöz jutnak majd. Nagy hatással lesz az IoT (Internet of Things, vagyis a Dolgok Internete) által biztosított funkciókra is, hiszen lehetővé válik általa az újonnan kifejlesztett intelligens járművek és közlekedési rendszerek alkalmazása, a nehéz körülmények között üzemeltetett nehézgépek távoli irányítása, a távműtétek elterjedése, valamint az ember-IoT interakciók új szintjeinek kifejlesztése, beleértve a virtuális környezetekben való teljes elmerülést biztosító játékélményt és kiterjesztett valóságot is.

„Az előszabvány helyszíni tesztjei kritikus lépésnek számítanak az 5G kereskedelmi bevezetésében. Büszkék vagyunk rá, hogy a T-Mobile partnerei lehetünk az 5G fejlesztésében, a Hálózatba Kapcsolt Társadalom újabb korszakának bevezetésében” – mondta el Arun Bansal, az Ericsson vezérigazgató-helyettese és a rádió üzletág vezetője.

Az Ericsson és ügyfelei – beleértve a T-Mobile-t is – az 5G vezető fejlesztőinek számítanak. Az Ericsson már 20-nál is több megállapodást jelentett be az 5G tesztelésére a világ számos szolgáltatójával. Az Ericsson operátori helyszíni tesztekre tervezett 5G rádió-prototípusai már most meghaladják a 25 Gbps mobilátviteli sebességet. Az Ericsson és ügyfelei kulcsszerepet játszanak a mobilhálózati technológiák következő generációjának kialakításában és kereskedelmi bevezetésében.
(BrandTrend)