Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

2016-ban jelentős emelkedés várható a kozmetikumok online kereskedelmében, néhány éven belül pedig a kozmetikai termékek is bekerülhetnek a legnépszerűbb interneten vásárolt áruk közé. Az idei év előre láthatóan az új szereplőkről, a közösségi média és az értékesítési csatornák összekapcsolásáról, valamint a mobil eszközökön történő vásárlásról fog szólni.

„A tavalyi évben megjelent a hazai e-commerce piac 10 legnagyobb szereplőjét bemutató összesítés. Közöttük vannak olyanok, akik forgalmaznak kozmetikai termékeket is, de kizárólag kozmetikumokkal foglalkozó cég egyelőre nem került fel a listára. Kifejezetten a szépségipari szektorra vonatkozó e-kereskedelmi kutatás hazánkban nem létezik, de saját felméréseink alapján, a területen a régóta piacon lévő, főként kozmetikai termékeket forgalmazó online cégek a legerősebbek, illetve azok a kiterjedt bolthálózattal rendelkező kiskereskedelmi egységek és drogéria láncok, amelyek korábban nyitottak az online piac irányába. Az összképet azonban jelentősen torzítják a külföldi oldalak, amelyekkel a kozmetikumok esetében is muszáj számolni” – kezdi az online kozmetikai piac hazai helyzetének ismertetését Boruzs Ákos, az AVON négy országért felelős digitális menedzsere.

„A Gfk adatai alapján az elmúlt két évben tízszeresére nőtt Magyarországon az online vásárlások száma. Ezt az adatot az AVON részéről is csak megerősíteni tudom. A slágertermékek listáján évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a parfümök, ezek teszik ki az online vásárlások legnagyobb részét. Ezen kívül erős a kereslet a sminktermékek iránt, illetve talán meglepő, de harmadik helyre zárkóztak fel a Fashion & Home termékek, melyek jelentős növekedést produkáltak a 2015-ös évben” – mondta Boruzs Ákos.

Skincare products

 „2016-ra a korábbiaknál is jelentősebb emelkedést várunk a kozmetikumok e-kereskedelme terén. Ezt egyrészt az újonnan piacra lépő szereplők megjelenésétől, másrészt az online kereskedelem elmúlt években tapasztalt bővülésétől reméljük. A beauty szektor online kereskedelme esetén a trendek nagyjából megegyeznek a többi szektoréval, de közülük kettőt mindenképp kiemelnék. Az egyik a mobil eszközök térnyerése, amely a nyugat-európai országokban már nemcsak a böngészés, tartalomfogyasztás terén, de a vásárlások tekintetében is jelentős. Hazánkban a mobil eszközökről érkező vásárlók aránya jelenleg 30% körüli, de nekünk is együtt kell haladnunk a fogyasztói szokások változásával, és segítenünk kell a mobil eszközökről érkező vásárlóinkat. A másik fő trend, amely várhatóan meg fogja határozni a 2016-os évet, a közösségi média megnövekedett szerepe az eladásokban. Már eddig is érzékeltük, hogy hatalmas potenciál van a közösségi oldalakban, hiszen a promóciós kódokkal történő vásárlások több mint 40%-a a Facebookról érkezett, az idei évben azonban még nagyobb hangsúlyt szeretnék erre fektetni” – foglalta össze a 2016-os várakozásokat a szakember.
(BrandTrend)