Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

geohands_

A világgazdaság 2016-ban óvatosan optimista növekedéssel kecsegtet. Az alacsony olajár és az európai pénzügyi politika segítenek Európának a gazdasági növekedés stabilizálásában. Az eurozóna becsült 1,5%-os növekedése mellett India 7,5%-os gazdasági növekedést igér.

Az Amerikai Egyesült Államok 2016 hangulatát az elnökválasztás határozza meg és, ahogy a BrandTrend a kérdést már feltette, eldől, lesz-e az Egyesült Államoknak első női elnöke, hisz a demokraták jelöltje valószínüleg Hillary Clinton lesz.

Oroszorságban Putyin pozíciója olyan erős, talán, mint még soha, annak ellenére, hogy a gazdasági válság már hetedik éve az országot sújtja. Putyin a katonai kiadásokat ennek ellenére 2016-ra 45 milliárd euróra emelte.

A digitális forradalom által katalizált új alkalmazások, módszerek és üzleti modellek áttörése folytatódik 2016-ban. 2020-ig 75 billiárd alkalmazás lesz összekötve interneten keresztül, jóval meghaladva az internet által összekötött társadalom tagjait. Közben a külső intelligens megoldásokra fókuszálva fontos kihívás marad, hogy saját inteligánciánkat és bölcsességünket ebben az új világban megtaláljuk és megőrizzük . Az Entrepreneurs Institut jóslata alapján az egész világ egyre inkább az interneten, a goggle-on, skype-on és a közösségi hálózatokon keresztül fog összekapcsolódni. A globalizáció folytatódik és a helyi közösségek is erősödnek. Mindeközben Európa jövője és szerepe az elkövetkező évben fog nagy valószínüség szerint eldőlni. A britek esetleges döntése az Unióból való kilépésről, a finnek EURO övezetből való felmerült kilépési szándéka, a franciák 2017 tavaszi elnökválasztása fontos momentumok Európa életében. A migráció, újbóli törekvések a nemzetállamiság felé, a terrorizmus új kérdéseket vetnek fel abban, hogy mi az értéke az Európai Uniónak a 21. században.