Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Növelte forgalmát és nyereségét az idei első félévben a részvényének negyedik negyedévi tőzsdei bevezetésére készülő Ferrari sportkocsi gyár.

A Ferrari 3694 autót adott el az idei első félévben, míg 2014 első felében 3668-at. A második negyedévben 2059 volt az eladott autók száma, egy évvel korábban pedig 1936.

A Ferrari az első félévben 3,69 milliárd euróra növelte értékesítési árbevételét az egy évvel korábbi 3,67 milliárd euróról. Az adó- és kamatfizetés előtti (EBIT) eredmény 185 millió euróról 224 millió euróra emelkedett.

2015-Ferrari-F80-Prancing-Pony-Concept

Az anyavállalat, a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a negyedik negyedévben tervezi a Ferrari részvényének tőzsdei bevezetését. Az UBS pénzintézet globális főszervezői közreműködésével a sportkocsi gyár részvényeinek tíz százalékát vezetik be a New York-i és a milánói tőzsdére.

A Ferrari székhelye Maranello marad és olasz joghatóság alatt adózik tovább.

Sergio Marchionne, az FCA vezérigazgatója egy nemrégiben tett nyilatkozatában annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a tőzsdei bevezetés legkevesebb 10 milliárd euróra értékeli majd fel a Ferrarit. A kibocsátásból befolyó összeget az FCA globális terjeszkedési tervének finanszírozására szándékozik fordítani.
(MTI – BrandTrend)