Kategória: Karrier és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A BKIK elnöksége főtitkári feladatokkal bízta meg Marosi Lászlót, kinek célja a kamarai szolgálat újraértelmezése és tartalommal töltése. A BKIK szakmai programjával összhangban az új főtitkár stratégiai fókuszai, hangsúlyozva, hogy a gyors reagálás versenyelőnyt jelent a globális gazdaságban: a fővárosi vállalkozók piaci vállalkozói ismereteinek, vállalkozói felkészültségének és digitális kompetencia szintjének fejlesztésében való hatékony közreműködés; a BKIK, mint képzési központ kialakítása; s mindezzel Budapest munkaerő-piaci helyzetének javítása.

Dr. Kiss Zoltán BKIK elnök

„Az elnökség olyan szakembernek szavazott ma bizalmat, aki gyakorló vállalkozóként kezdetektől jól ismeri a Kamara működését, akinek a célkitűzései összhangban vannak a BKIK szakmai programjával, s akitől vállalkozói központú új szemléletet és dinamikát vár. Továbbá, hogy tegye transzparenssé és ésszerűvé a gazdálkodást. ”

Gazsi Attila VOSZ elnökhelyettes

„Támogatásra van szüksége a vállalkozóknak. Az üzleti életben és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében is tapasztalatom, hogy a hiteles példamutatás ösztönöz a legjobban. A ránk erőltetett, alárendelt vállalkozói szerep árnyékából kilépve, társadalomformáló erővé kell válni, ez csak hiteles képviselőkkel lehetséges. Örömmel látom, hogy „jó kezekbe kerülnek” a budapesti vállalkozók. Új vezetői saját soraiból magasodnak ki, és alkalmasak rá, hogy a szavakon túl, cselekedeteiken keresztül mutassák meg, merre van az előre.”

Marosi_László_BKIK_főtitkár

Marosi László 53 éves háromgyermekes közgazdász, gyakorló vállalkozó. Életműveként tekint a Meló-Diák piacvezető diákmunka-hálózatra, amelynek idén debütált nagy sikerrel a generációformáló és hiánypótló pályaorientációs kezdeményezése. A Mentorprogram kompetenciamérésekkel, folyamatos visszajelzésekkel és a piacképességet igazoló, egymásra épülő bizonyítványok kiadásával segíti célba a fiatalokat. Meggyőződése szerint a ma diákvállalkozói a holnap  sikeres vállalkozói. Vállalkozása menedzselése mellett a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökségi tagja. 2016-ban a KKV-k versenyképességének ösztönzéséért, a Nemzetgazdasági Minisztériumtól „Magyar Gazdaságért” díjat kapott.
(BrandTrend)