Kategória: Hír és Karrier.

Admin kategória: Hír.

A Bridgestone Paolo Ferrari-t nevezi ki a társaság Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régiójának elnök-vezérigazgatójává, zaventemi (Belgium) székhellyel. Az új vezető egyúttal a Bridgestone Europe NV/SA igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának is tagja lesz.

A Bridgestone EMEA vezérigazgatói posztját korábban betöltő Franco Annunziato 2016. januártól a Bridgestone Kína és Ázsiai Csendes-óceán régiójának (Bridgestone China Asia Pacific) elnök-vezérigazgatói tisztségét tölti be.

Az olasz Paolo Ferrari jelentős nemzetközi vezetői tapasztalattal érkezik a Bridgestone-hoz, korábban ugyanis Észak-Amerikában, Európában és Latin-Amerikában töltött be számos felső-vezetői posztot. Mostani kinevezéséig a Pirelli LATAM divíziójának vezérigazgatója, ezt megelőzően a vállalat Észak-Amerikai régiójának elnök-vezérigazgatója volt, azelőtt pedig a Telecom Italia Csoportnál töltött be igazgatói posztokat, különböző üzleti egységeknél Olaszországban, Németországban és az Egyesült Királyságban. Karrierje kezdetén Paolo Ferrari befektetési bankárként is dolgozott a Credit Suisse First Boston-nál, Londonban.

„Nagyon örülünk, hogy Paolo csatlakozik a Bridgestone csapatához. Rátermett, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező vezető, aki a Bridgestone alapértékeinek tiszteletben tartása mellett erősíti majd társaságunknál az innovációt, teljesítményt és elkötelezettséget. Karrierje során már bizonyította, hogy iparágtól és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül képes elősegíteni az általa vezetett társaság nyereséges növekedését, valamint javítani munkavállalóinak szakértelmét és képességeit” – mondta Eduardo Minardi, a Bridgestone EMEA jelenlegi megbízott elnök-vezérigazgatója.

Paolo Ferrari hosszú időn keresztül élt és dolgozott külföldön, különösen az Egyesült Államokban. Az Università Bocconi egyetemen szerzett közgazdász alapdiplomát, és a New York Egyetemen működő Stern School of Business-en szerezte meg az MBA fokozatot. Paolo Ferrari 2016. szeptember 19-én csatlakozik hivatalosan a Bridgestone-hoz.
(BrandTrend)