Kategória: Hír és Karrier.

Admin kategória: Hír.

Új vezetőt nevezett ki a vállalat élére a Xerox igazgatótanácsa. Jeff Jacobson lesz a cég vezérigazgatója, miután lezárul az a folyamat, amelynek végén a vállalat két független, nyilvánosan működő részvénytársaságként folytatja tovább a működését. Jacobson jelenleg a Xerox Technology üzletág elnöki posztját tölti be, és ezt a feladatot mindaddig ellátja, amíg a kettéválás végbemegy.

„Jeff nagyszerű vezető az üzlethez, a munkavállalókhoz kötődő szenvedéllyel, erős ügyfélkapcsolatokkal, és a tiszta stratégiai elképzeléssel arról, hogyan fordíthatjuk a hasznunkra az üzleti lehetőségeket. Az eltelt négy évben, amióta Jeff a Xeroxnál dolgozik, jelentős erőfeszítéseket tett a vállalat produktivitásának és költséghatékony működésének erősítése érdekében miközben gondoskodik az innováció, a minőség és a technológiai haladás melletti elköteleződésünkről.  Korábbi, nyilvánosan működő részvénytársaságnál megszerzett vezetői tapasztalata, illetve a Xeroxnál elért eredményei alapján az igazgatótanács és jómagam biztosak vagyunk abban, hogy ő a legmegfelelőbb ember arra, hogy a Xerox-ot irányítva előrevigye a vállalatot” – mondta Ursula Burns, a Xerox jelenlegi vezérigazgatója.

2016. január 29-én a Xerox bejelentette, hogy a vállalatot felosztja két független, nyilvánosan működő részvénytársaságra. Az egyik Xerox lesz, amely a Dokumentum Technológia és a Dokumentum Outsourcing üzletágakat magába foglalva végzi tovább a tevékenységét. A másik cég, a Conduent az üzleti folyamatokat támogató szolgáltatásokat biztosító vállalatként működik a jövőben. A kettéválás az idei év végére fejeződik be.

A Xerox vezető nemzetközi vállalat lesz a dokumentumkezelés és a dokumentum outsourcing területén a magas szintű technológiája, megoldásai és innovációi révén. A 2015-ben elért 11 milliárd dolláros bevételével a vállalat a jövőben is megbízható partnere marad a vevőinek, hozzásegítve őket ahhoz, hogy erősítsék hatékonyságukat, munkafolyamataikat és üzleti eredményeiket azáltal is, hogy jobban megismerik azt, hogyan, miért és hol dolgoznak az emberek.

A Conduent szintén vezető szolgáltató lesz az üzleti folyamatok területén a piaci és az állami szervezeteket támogatva abban, hogy széles skálán mozogva menedzseljék tranzakciós folyamataikat. A tavaly megközelítőleg 7 milliárd dolláros bevételt elért cég az olyan erőteljes növekedést mutató piacokra helyezi a hangsúlyt, mint a szállítás, az egészségügy, a kereskedelem és az állami szolgáltatók.

Az iparági veteránnak számító Jacobson 2012-ben csatlakozott a Xerox-hoz, ahol kezdetben a Nyomdaipari Üzletág elnöki posztját látta el. Két évvel később lett a Xerox Technology elnöke. Ebben a pozícióban ő volt a felelős a globális stratégia megalkotásáért, az értékesítési lánc működéséért, a marketingért, a technikai szolgáltatásokért, az ügyfélszolgálatért, a termékfejlesztésért, a gyártásért és a forgalmazásért. Mielőtt belépett a Xerox-hoz, a digitális ofszet nyomtatási megoldásokat kínáló Presstek elnöke és vezérigazgatója volt, ahol a nevéhez fűződik a vállalat világméretű terjeszkedésének a levezénylése.

„Nagy megtiszteltetés az igazgatótanács döntése, amely alapján kineveztek a világ egyik legikonikusabb vállalatának a vezetőjévé és az a bizalom, amire építve megteremhetjük a Xerox fényes jövőjét alapozva a vállalatot ma is jellemző fegyelmezett gazdálkodásra, a kiváló működésre és az ügyfélközpontúságra. Független vállalatként és a stratégiai jelentőségű átalakulás előnyével számolva magabiztosan valósítjuk meg elképzeléseinket és megragadjuk a lehető legtöbb lehetőséget annak érdekében, hogy erősítsük a főtevékenységünket és folytassuk a növekedésünket” – hangsúlyozta Jacobson.
(BrandTrend)