Kategória: Hír és Karrier.

A világ egyik legnagyobb nemzetközi, független PR-ügynökségeket tömörítő hálózata, a Public Relations Global Network irányító testületének tagjává választotta Jelinek Gábort, a szervezetben a Magyarországot képviselő Goodwill Communications partnerét. A szakember 2015-16-ban a globális hálózaton belüli tudásmegosztást irányítja és kulcsszerepet kap a hálózat idei Best Practice Díjainak odaítélésében. A PRGN április végi csúcstalálkozóján megválasztotta az új elnökséget: a hamburgi székhelyű Industrie Contact (IC AG) társtulajdonosát és vezérigazgatóját, Uwe Schmidtet Ed Stevens, a clevelandi Stevens Strategic Communications Inc. tulajdonosa és vezetője váltja az elnöki székben, akit 2016-ban Evelyn Holtzhausen, a dél-afrikai HWB Communications alapítója követ a soros elnöki pozícióban. A globális hálózat idén két új taggal bővült, az isztambuli székhelyű Aristo PR-rel és a nashville-i székhelyű Reed Public Relations ügynökséggel, ezzel a PRGN tagjainak száma 50 fölé emelkedett.

„Ritkaság, hogy egy globális szakmai szervezet régiónkból választ új vezetőségi tagot, ráadásul a nemzetközi tudásmegosztás területét egy éven át irányító Jelinek Gábor munkája révén a Goodwill Communications a világ legjobb független PR-ügynökségeinek tudásába, legjobb gyakorlataiba és szakmai működésébe nyer közvetlen betekintést” – emelte ki Kondor Anna, a Goodwill Communications ügyvezető partnere.

Jelinek_Gábor_Goodwill Communications

 

Jelinek Gábor a PRGN knowledge committee vezetését a lengyel Mariusz Plebantól veszi át. A hazai kommunikációs szakember feladatai közé tartozik a PRGN-hálózatban minden ősszel megrendezett, és a hálózat legrangosabb eseményének számító Best Practice Díj idei szakmai előkészítése is.

A PRGN idén tavasszal két új vállalatot választott tagjai közé. Az isztambuli székhelyű Aristo PR a szervezet délkelet-európai jelenlétét erősíti, míg a nashville-i Reed Public Relations révén újabb egyesült államokbeli városban teremt hídfőállást a hálózat. Az idei bővülés jól példázza a globális PR- és kommunikációs hálózat folyamatos törekvését, hogy lefedettségét olyan piacokkal bővítse, amelyek fontos gazdasági szerepet töltenek be, mint például Európában Törökország.

Az új tagok bejelentését követően a PRGN újraválasztotta soros vezetőit. A szervezet új elnöke 2015-16-ban Ed Stevens, a clevelandi Stevens Strategic Communications Inc. tulajdonosa és vezetője, aki a német Uwe Schmidt helyét veszi át. A PRGN leendő elnökévé – aki a teljes elnökség ideje alatt együtt dolgozik majd a jelenlegi elnökkel és 2016 tavaszán veszi át a stafétabotot – a dél-afrikai Fokvárosban működő HWB Communications kommunikációs ügynökséget alapító és irányító Evelyn Holtzhausent választották.
(BrandTrend)