Kategória: Karrier és Képes hír.

Az EASA találkozóhoz kapcsolódva ünnepelte alapításának és sikeres működésének 20. évfordulóját a spanyol önszabályozó szervezet. Az ebből az alkalomból szervezett konferencia megnyitó beszédében  Mr. Rafael Catalá spanyol igazságügyi miniszter kifejtette, hogy “a reklám nélkülözhetetlen a piaci sikerhez. Az önszabályozás megmutatja azt a vonalat, amit nem lehet átlépni nemcsak a megtévesztés, hanem a gyermekeknek szóló reklámozás és a nemi szerepek megjelenítése területén is.”

A 27 európai és 11 Európán kívüli önszabályozó szervezetet és az európai ügynökségi és médiaszervezeteket, és a hirdetők világszövetségét tömörítő EASA elnöke további egy évig Guy Parker, az angol ASA igazgatója, és az igazgatóságban ismét helyet kapott az ÖRT főtitkára, Fazekas Ildikó.

Foto Madrid

“Nagy megtiszteltetés, hogy az EASA előtt álló feladatok megoldásában továbbra is számítanak rám. Az elnökségi időszakom alatt szerzett tapasztalatokat és tudást örömmel hasznosítom az EASA illetve az önszabályozás számára. Ráadásul a tanulás sohasem fejeződik be, az új információk pedig az ÖRT-nek és a tagjaink számára is fontosak” – fogalmaz Fazekas Ildikó.

Az elnökségi ülésen beszámoltak arról, hogy számos témában van párbeszéd az új Európai Bizottsággal. Az EASA komoly inputot ad az AVMS felülvizsgálatáról és a környezetvédelmi állításokról szóló útmutatóról szóló tárgyalásokon, valamint aktív résztvevője az önszabályozás alapelveit tisztázó kerekasztal tárgyalásoknak. Tárgyaltak arról, hogy tovább erősítik az együttműködést az önszabályozó szervezetek között, és folyamatosan dolgoznak a digitális kommunikáció területén az önkorlátozási szabályokról. Az egyeztetés során szorosan együttműködnek és felhasználják az USA tapasztalatait.

“Nagy büszkeségemre döntés született a még elnökségem alatt felvetett témában, miszerint nemcsak Európán kívüli tagjaink révén, hanem szervezeti struktúrában és nevében is nemzetközi szervezet legyünk az európai helyett, annak érdekében, hogy az ipar és a fogyasztók érdekében a globális kihívásokra globális válaszokat adhassunk” – tette hozzá Fazekas Ildikó.
(BrandTrend)