Kategória: Hír és Karrier.

Az új vezérigazgató Ryoichi Ourát váltja, aki az elmúlt egy évben a termelés közvetlen irányításának megtartása mellett látta el a vezérigazgatói feladatokat.

A közleményben felidézik, hogy Ryoichi Ourát 2014 májusában nevezték ki vezérigazgatónak. Vezetésével a Magyar Suzuki Zrt. előkészítette és beindította a Suzuki új globális modellje, a Vitara gyártását és forgalmazását, vezérigazgatóként egyszerre irányította a termelést és a vállalat általános ügyeit.

Miután a Vitara sorozatgyártása és forgalmazása ez év március 5-én elindult, a társaság általános irányítását Ryoichi Oura Naoyuki Takeuchinak adja át. A vállalat ezzel visszatér a jól bevált szervezeti rendhez, és ismét szétválasztja a termelés irányítását és a vezérigazgatói feladatkört. Ryoichi Oura saját szakterületén folytatja a munkát a termelés vezetőjeként és az igazgatóság tagjaként – közölték.

Naoyuki Takeuchi gépészmérnökként diplomázott a Yamanashi Egyetemen, 1980 óta dolgozik a Suzuki vállalatcsoportnál. A Magyar Suzuki Zrt.-hez 2012-ben érkezett, vezető mérnökként vett részt a jelenlegi Swift fejlesztésében. Mostani kinevezéséig a beszerzési és minőségirányítási igazgató pozíciót töltötte be a vállalatnál.
(MTI – BrandTrend)