Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Január 1-jén hivatalosan is kezdetét vette az Allianz, valamint az olimpiai és paralimpiai mozgalmak közötti nyolcéves globális együttműködés, amely a paralimpiai mozgalommal 2006 óta fennálló közös munka örökségét viszi tovább.

„Az Allianz büszke arra, hogy az olimpiai és paralimpiai mozgalmak »globális biztosítópartnere« lehet” – nyilatkozta Oliver Bäte, az Allianz SE vezérigazgatója. – „Az Allianz számára fontos a sport ökoszisztéma támogatása, mert a vállalat és a sport világa ugyanazokat az értékeket, a kiválóságot, barátságot, befogadást és tisztelet tartja fontosnak. Az Allianz egésze, mind a 148 000 munkavállalónk és 100 000 biztosítási tanácsadónk egyaránt rendkívül lelkes, hogy tudását és szakértelmét a sportolók, a családtagjaik és a sportolói ambíciók szolgálatába állíthatja.”

„Csapataink az új megállapodás 2018-as bejelentése óta együttműködnek a legfontosabb kísérleti piacokkal a sportolók és az olimpiai mozgalom felkarolása érdekében” – számolt be a fejleményekről Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. – „Az új olimpiai év kezdetével mindannyiunkat nagy lelkesedéssel tölti el, hogy végre teljes lendülettel belevethetjük magunkat az Allianz-cal folytatott globális együttműködésbe.”

„Az Allianz világméretű platformot biztosít a sportolók és a paralimpiai mozgalom értékei számára. Nagyon várjuk, hogy a közös munka új szakaszba lépjen” – tette hozzá Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke.

Az együttműködés a 2021–2028-as időszakra szól.