Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.
money.hu legfrissebb elemzéséből kiderül, hogy a személyi kölcsönök komoly karriert futottak be az elmúlt években, miután az alacsony kamatkörnyezet miatt a 10-15 évvel korábbi helyzethez képest jóval olcsóbbak lettek. A rendkívül népszerű személyi kölcsönök idei forgatókönyvét a koronavírus-járvány miatti intézkedések átírják.
  • A járványhelyzet átírja az eddigi forgatókönyveket, a múlt évben 24 százalékos növekedést elérő személyi kölcsönöknél már el is indult a változás. 
  • Március közepétől maximum 5,9 százalékos thm mellett adhatnak személyi kölcsönt a bankok, ez kevesebb mint fele az eddiginek. Egy másfél millió forintos 5 évre felvett személyi kölcsönnél ez a thm 29 ezer forintos havi törlesztésnek felel meg az idén. 
  • Az új szabályok szerint ugyanakkor az 5,9 százalékos thm-plafon csak az év végéig lesz érvényben. Az a bankoktól függ, hogy jövő januártól mekkora kamatot vagy thm-et számolnak ezekre a hitelekre. 
  • A bankok tehát most a hitelfelvételhez kötött feltételekkel tudnak egymással versenyezni, később pedig azzal, hogy 2021 januárjától mekkora kamattal és thm-mel adják majd a személyi kölcsönöket.