Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Az Egészségügyi Világszervezet létrehozta a COVID-19 Alapot, amely révén a WHO a világjárvány megelőzése érdekében vezeti és koordinálja a globális erőfeszítéseket, a felderítésében és az arra való reagálásban támogatja az érintett országokat.

„Jelenleg a legnagyobb szükség az összes érintett ország felkészültségének elősegítésében mutatkozik meg, különös tekintettel a leggyengébb egészségügyi rendszerekkel rendelkező országokra. Az adományok a WHO munkáját a vírus terjedésének nyomon követése és megértése érdekében tett erőfeszítéseit támogatják; valamint annak biztosítása érdekében, hogy a betegek megkapják a szükséges ellátást, a tűzvonalbeli szereplők pedig hozzájussanak a szükséges eszközökhöz, és információkhoz; emellett az oltások, tesztek és kezelések fejlesztésének erőfeszítéseit is ezen alap révén igyekszenek támogatni” – áll a WHO közleményében.

Az alap honlapja: https://www.covid19responsefund.org/

Az Alap kezelését Európában a genfi székhelyű Swiss Philanthropy Foundation látja el, amelynek magyarországi partnere a Kárpátok Alapítvány, révén tud adókedvezményekkel adományozni az alap részére – a Transnational Giving Europe hálózata révén.