Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Nagy-Britanniában évről évre rekordokat döntöget a gin eladása, és úgy tűnik, ez a trend hamarosan hazánkat is eléri. Miközben Magyarországon még a vodka és a pálinka vezet az alkoholpárlatok kategóriájában, az utóbbi években a whisky és a gin is erős menetelésbe kezdett az eladási listákon. A Nielsen itthon kétszámjegyű növekedést regisztrált a két utóbbi kategóriában. Augusztus végétől pedig Magyarországon is forgalmazni kezdte a Coca-Cola HBC Magyarország a brit gin piacot gyökerestül átalakító Bulldog Gint – amely vélhetően nálunk is komoly babérokat arat majd le.

„A Bulldog mer más lenni és azokhoz szól, akik ugyancsak mernek független, akár ösztönös döntéseket hozni, a saját útjukat járni még akkor is, ha ez kockázatokat hordoz” – mondta Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol portfólió vezetője.

Bulldog Gin koktél

A Bulldogban a továbbra is alapíznek számító boróka mellett további 11 fűszernövény hozza a létre a sajátos, citrusos, komplex ízvilágot. A boróka, az angyalgyökér, a koriander és a citrom a gin meghatározó fűszerei, ezeket az édesgyökér, a mandula, a nőszirom és a kasszia árnyalja tovább, hogy végül a levendula, a fehér mák, a lótuszlevél és a merész különlegességnek számító longán – más néven kínai sárkányszem – adjon egy utolsó, váratlan csavart. Az ízekért felelős prémium összetevők, amelyek Európa, Afrika és Ázsia legkülönbözőbb helyeiről származnak, a gin negyedik lepárlásakor kerülnek az italba.

„A Bulldog kockáztatott és képes volt megújítani a brit gin-tradíciót, úgy, hogy mára, forradalmi receptúrájának köszönhetően a világ egyik legismertebb és leggyorsabban növekedő prémium gin márkájává váljon. A mai fiatalok ízléséhez jobban illeszkedő ital célja, hogy a közeljövőben a világ legkeresettebb prémium ginjévé váljon. A Bulldog tökéletes összetevője a szórakozni vágyók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő koktéloknak, és a mixerek, valamint bartenderek igen kedvelt alapanyaga az egész világon” – szögezi le Haász Dömötör, a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol brandmenedzsere.