Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Egy friss felmérés szerint a legnagyobb európai munkáltatók az 5G hálózatok teljes körű bevezetését és a digitalizáció, az új technológiák támogatását várják az új Európai Bizottságtól. Ezzel egybecseng, hogy egy korábbi bizottsági tanulmány szerint az 5G hálózatok 2.3 millió munkahely létrejöttéhez járulhatnak hozzá 2025-ig.

A MOL-t is magában tömörítő Gyáriparosok Európai Kerekasztalának (ERT) felmérése szerint a válaszadók kevesebb mint fele tartja Európa digitális infrastruktúráját vonzónak üzleti szempontból, míg a közlekedési infrastruktúra magasabb értékelést kapott más kereskedelmi régiókkal összevetve.

Az ERT évente kétszer méri fel tagjai álláspontját az európai gazdaságról. Idén a klímaváltozás kezelése és a globális kereskedelmi szabályozások arányos betartatása is a lista elején szerepeltek.

ERT Ipari Bizalmi Index

A felmérés szerint az általános üzleti várakozások javultak az előző év második felének esését követően. A megkérdezett üzleti vezetők enyhe növekedést várnak mind az eladások, mind a befektetések területén, hozzátéve, hogy mindkettő nagyobb mértékben bővül Európán kívül, mint a kontinensen.

Összesen 52, Európa vezető ipari cégeinél vezérigazgatói vagy elnöki tisztet betöltő részvevője volt a felmérésnek.

A felmérést az Európai Gazdaságkutató Központ (ZEW) végezte el.

A 2019 tavaszi felmérés eredményei itt érhetőek el.

A ZEW részletes elemzése ezen a linken keresztül érhető el.