Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A mai kor cégeinek olyan piaci környezetben kell érvényesülniük, ahol mind a társadalmi, mind pedig a technológiai környezeti elemek rendkívül gyorsan változnak. Ezekre a változásokra rettenetesen nehéz szervezetileg felkészülni és folyamataikkal alkalmazkodni. Munkavállalói szemmel a klasszikus osztálytermi képzések egyre kevésbé illeszthetők be a ma munkavállalójának az időbeosztásába. Sokkal nagyobb rugalmasságot igényelnek abban, hogy mit, mikor és hol tanulnának.

A piaci problémák megoldására különös fejlesztéssel válaszolt a magyar Cyber Services Zrt., a cég 2015 óta foglalkozik kiberbiztonsági képzések szervezésével.

A több mint egy év tapasztalatai alapján Mádi-Nátor Anett, a cég vezérigazgató-helyettese az alábbiak szerint foglalta össze digitalizált tréning folyamat előnyeit:

Gyorsabb bevonódás

Növekvő elköteleződés és tanulási hatékonyság

„Hasonló módszert használt a Generali Magyarország is az onboarding tréningek digitalizálása során, aminek eredménye képpen egy teljes osztályzattal javult a kötelező vizsgák átlageredménye” – teszi hozzá Vendler Balázs, a Games for Business ügyvezetője.

A tudás mérhetősége

„Az etikus hacker képzésnél a rendszerből kinyerhető adatokra saját Power BI-t is fejlesztettünk az üzleti döntések támogatására” – emeli ki Mádi-Nátor Anett.

Csökkenő üzleti kockázatok

Erősíti a digitális műveltséget

Vendler Balázs, a Cyber Services képzési rendszerének hátterét nyújtó játékosítási cég, a Games for Business ügyvezetője szerint a játékosításról a mai napig téves kép van a döntéshozók fejében: „Egy játékosított tréning nem pöttyös gumilabdák dobálását, vagy cukorkák osztogatását jelenti egy-egy jó válaszért. Ma a cégek és a résztvevő munkatársak is elvárják a tréninget nyújtó szervezettől, hogy az megteremtse a feltételeket arra, hogy megfelelő felépítésben folyamatosan szerezhessék meg azt az információt, melynek segítségével dolgozni és fejlődni tudnak. A játékok ezt csinálják zseniálisan — egyből egy élménybe csöppenünk bele, ahol egyre nehezedő kihívások segítségével sajátíthatjuk el a szükséges tudást.”