Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Annak érdekében, hogy a csokoládégyártás hagyományát Szerencs városa a jövőben is büszkén ápolhassa, a Nestlé Hungária Kft. úgy határozott, hogy az édesipari termékek gyártásánál felhagy a tulajdonában lévő „Szerencsi” védjegy használatával és ezt a jogot átadja a Szerencsi Bonbon Kft.-nek. A védjegyhasználati megállapodás értelmében a „Szerencsi” védjegy oltalma alatt ezentúl kizárólag a Szerencsi Bonbon Kft. forgalmazhat édesipari termékeket, így dr. Takács István cége válik a Szerencsi Csokoládé gyártásának kizárólagos örökösévé. A szerződés a kakaó termékekre nem vonatkozik, ezek esetében továbbra is a Nestlé Hungária Kft.-nél marad a „Szerencsi” védjegy használatának joga.

„A Nestlé közel 30 éve vásárolta meg a nagy múltú Szerencsi Csokoládégyárat, majd azt a 90-es évek végén regionális kávé- és kakaóitalpor gyártó központtá alakította át. Ekkor határoztam el, hogy tovább viszem a szerencsi csokoládégyártás hagyományát. Ezért alapítottam a Szerencsi Bonbon Kft-t. Törekvéseimben az elmúlt évek során a Nestlé folyamatosan támogatott” – mondta dr. Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. alapító-igazgatója, majd hozzátette: „Tudtommal Magyarországon ilyen gesztust soha, egyetlen nagyvállalat sem tett, de lehet, hogy a világban máshol sem találnánk rá példát. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy rám és munkatársaimra bízza a Nestlé a Szerencsi védjegyet, és ezzel a szerencsi csokoládégyártás hagyományainak ápolását és továbbvitelét.”

„A Nestlé Hungária Kft. elkötelezett abban, hogy a szerencsi gyártóegység mint Közép-európai kávé- és kakaóitalpor gyártási központ jelentősége hosszú távon is növekedjen. Ezzel biztosítható, hogy Szerencs a következő évtizedekben is a magyar élelmiszeripar stabil északi bástyája maradjon!” – jelentette ki Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A Nestlé vállalatcsoporton belül a Diósgyőri Gyár is kiemelt státuszt élvez. A vállalat minden eszközével támogatja, hogy a magyar gyártóközpontok technológiája folyamatosan fejlődjék és gyártókapacitásuk bővüljön.”

A multinacionális világcég a Szerencsi Bonbon Kft.-vel együttműködve a helyi oktatásban is fontos szerepet kíván betölteni; az édesipari szakmunkások utánpótlásának támogatására ugyanis – a Diósgyőrben már bevált modell szerint – duális képzést elindítását tervezi Szerencsen is.
(BrandTrend)