Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Mastercard – Év bankja versenyben 10 kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. A hangsúly minden évben a lakossági szolgáltatásokon van, ezen belül is az ügyfélbarát, innovatív megoldások elismerése a fő a cél. A MagNet Bank az idén kilencedszerre hozta el Az év társadalmilag felelős bankja címet, és tartja tavalyi első helyét Az év lakossági megtakarítási terméke kategóriában is az Apránként Programjával.

Az év társadalmilag felelős bankja kategóriában idén a MagNet Bank végzett az első helyen. A MagNet egyetlen hazai értékalapú bankként olyan közösségépítő pénzintézet, amely ügyfeleivel közösen aktív társadalmi felelősségvállalásra ösztönöz, tudatosan fejleszti környezetét.

Ennek érdekében a Bank – alapműködésén és termékein keresztül is – különleges döntési jogokat kínál ügyfeleinek, akiknek így lehetőségük nyílik támogatni számukra értékes törekvéseket. A Bank évente tájékoztatja ügyfeleit, hogy mekkora összeggel járultak hozzá a nyereséghez, melynek 10%-áról közvetlenül rendelkezhetnek; ők határozzák meg, hogy a közösségi betétben elhelyezett pénzük mely hitelfelvevőt segítse; dönthetnek arról, hogy milyen mértékű díjat fizetnek számlájuk fenntartására és mely társadalmi szervezetet segítsék bankkártyás költéseikkel. Egyszerű kapcsolódási lehetőséget biztosít jó ügyek és az egyéni adományozók közt. A közösségi hatásmérés segítségével a Bank hosszú távon is tudja aktivizálni ügyfeleit: kiszámolja és megmutatja ügyfeleinek a döntéseikkel gyakorolt egyéni pozitív hatásukat.

Az év lakossági megtakarítási terméke ugyancsak a MagNet Banké volt. A nyertes termék, az Apránként Megtakarítási Program abban segíti a bank ügyfeleit, hogy észrevétlenül és szórakoztató módon érjék el megtakarítási céljaikat.

Az Apránként Megtakarítási Program kétféle lehetőséget kínál a pénzügyi célok egyszerű, a MagNet által is támogatott eléréséhez. Egyrészt egy fix összegű, havi megtakarítást tesz lehetővé, másrészt egy teljesen újszerű, bankkártyával történő aprógyűjtést kínál. A Program teljes kezelése innovatív grafikai megoldásokkal támogatottan NetBankon történik: itt állítható be a cél és annak fotója. Az ügyfelek díjmentes e-mailes figyelmeztetést kaphatnak, ha céljuk elérése a megtakarítás elmaradása miatt kockán forog. Akik sikeresen elérik a céljukat, azok a normál kamat mellett kitartásukért kamatprémiumot is kapnak a Banktól.
(BrandTrend)