Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A BGE Team Academy képzése nyerte 2018-ban az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat (European Enterprise Promotion Award – EEPA) „befektetés a vállalkozói kompetenciák fejlesztésébe” kategóriában. Az elismerés célja az európai államokban megtalálni és elismerni a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásösztönzési projekteket, azaz olyan vállalkozói, nonprofit, önkormányzati vagy állami szintű kezdeményezéseket, amelyek ösztönzik, inspirálják és segítik a vállalkozók tevékenységét.

A díjat Dr. Radácsi László, a BGE vállalkozásfejlesztési igazgatója vette át Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől.

„A vállalkozói kedv növelése a nemzetgazdaság szempontjából kiemelt terület, és hisszük, hogy ebben a felsőoktatásnak is lehet szerepe. Felmérések szerint a fiatalok 4-5 százaléka vállalkozik, ehhez képest a Team Academy végzettjeinek körülbelül 20%-a vállalkozó jelenleg. A díj megtisztelő elismerése a vállalkozási hajlandóság növelése terén végzett munkánknak” – mondta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen öt éve működő Team Academy képzésen a hallgatók csapatokban saját vállalkozásokat hoznak létre és működtetnek. Valódi piaci igények kielégítésén dolgoznak, az elméleti tudást is a vállalkozásban felmerülő kihívások kezelése és a napi működés során sajátítják el. Munkájukat tapasztalt coachok és vállalkozó mentorok támogatják. A vállalkozások sikeres fejlődését támogató környezet, kreativitást ösztönző fizikai infrastruktúra, a Team Academy-n végzett hallgatók és a különböző szakterületeken jártas vállalkozó partnerek bevonása is segíti. A nemzetközi Team Academy hálózat tagjaként a hallgatók építhetik nemzetközi kapcsolataikat határokon átnyúló projektekben, programokon való részvétellel, ezáltal idegen nyelvi kompetenciáikat is fejlesztve. A saját vállalkozásban szerzett tapasztalat a végzés után akár vállalkozóként, akár más vállalkozásokat segítő munkakörben jelent előnyt.
(BrandTrend)