Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A magyar háztartások felszereltségéről szóló legutóbbi KSH adatok szerint 100 háztartásból 11-ben van csak klíma, melynek több oka is lehet. Előfordul, hogy sokakat elriaszt a bonyolult engedélyeztetési folyamat, vagy épp a megfelelő szakember felkutatása, mivel 2015 februárja óta csak hitelesített, szakértő cég végezheti el a beszerelést. Ráadásul a szaküzletek csak tanúsítvány ellenében adhatják ki a készülékeket, végül a megbízott beszerelést végző cég aláírt teljesítési igazolása zárja a folyamatot az előírások szerint.

Nem is olcsó mulatság egy klímaberendezés vásárlása, 100 ezer forint alatt nem igazán lehet beszerezni, a régi, inverterrel nem rendelkező, olcsóbb készülékek kiszorultak a piacról ugyancsak a 2015-ös jogszabályi változás következtében. A társasházaknál be kell tartani a Társasházi törvény előírásait, valamint külön engedély szükséges a műemlékvédelem alá eső épületekre való telepítéshez is.

A tapasztalatok szerint két fő hullám várható a hűtőkészülékek értékesítésben évente, először mikor beköszönt a jó idő, majd amikor a hőmérséklet már tartósan 30 °C fölé emelkedik. Ilyenkor, a legmelegebb hetekben a fenti érvek miatt sokszor már csak a könnyű, mozgatható és gyorsan beüzemelhető eszközök jelentik az egyetlen megoldást.

Ventilátorok kapcsán sokaknak még mindig a nagyszülői konyha sarkában álló régi gépezet lehet ismerős, pedig a modern ventilátorok már nemcsak energiahatékonyabbak, de csendesebbek is elődeiknél, nem beszélve arról, hogy egyes készülékek már igencsak dekoratívak.

A meglehetősen könnyű és kisméretű asztali ventilátoroktól, az ultramodern, lapát nélküli gépezetekig mindenki találhat számára megfelelőt, akár munkahelyről, akár lakásban való használatról legyen szó. Mobilitásuk mellett külön előnyük, hogy könnyen tisztíthatóak, esetükben nem kell fertőző gombák, baktériumok elszaporodásától tartani.

Az utóbbi napok időjárása kapcsán Szánthó Balázs, a MediaMarkt Árkád ügyvezető igazgatója megemlítette: „Az elmúlt napokban beköszöntött nagy meleg ellen a leggyorsabb védekezést a könnyen mozgatható és azonnal beüzemelhető készülékeink jelentik. A termékek kiválasztásánál fontos szempont a felhasználási igény, a szoba mérete és a ventilátor tervezett helye, pozíciója, de tanácsadóink tudnak segíteni a legmegfelelőbb eszköz kiválasztásában. A MediaMarkt kínálatában egészen a padlóventilátortól, az oszlopventilátoron át, a klímával, vagy akár párásítóval is rendelkező készülékekig igény szerint minden fajta készülék megtalálható, a legmodernebb lapát nélküli berendezésekről nem is beszélve. A tapasztalatok szerint a vásárlók a 10.000 Ft körüli készülékeket részesítik előnyben, a júniusi ventilátor értékesítési csúcs évről évre rekordokat dönt.”

A MediaMarkt tavaly és tavalyelőtt is kétszámjegyű százalékos növekedést ért el az előző év azonos időszakához viszonyított értékesítési számokban, és idén is hasonló növekedésre számítanak.
(BrandTrend)