Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. a mai napon bejelentette, hogy megvásárolja az Alföldi Tej Kft. „Kokárdás” márkáját, így hazai története során először szerez tulajdonjogot egy magyar brandben, amellyel évek óta sikeresen működik együtt.

 „A Kokárdás márka megvásárlásával platformot hozunk létre tejtermék-kínálatunk további bővítésére, és a hazai fogyasztók igényére reagálunk, akik egyre jobban keresik a kedvező árú magyar termékeket üzleteinkben. A Kokárdás mindennek tökéletesen megfelel, hiszen már a csomagolásról is egyértelműen látszik, hogy magyar termék, a kiszereléseket és az árazást pedig úgy alakítottuk, hogy kategóriájában a legtöbb előnyt nyújtsa a vásárlóknak. Köszönjük az Alföldi Tej Kft.-nek, hogy a Kokárdás márka innovációjával hozzájárultak az ALDI-vásárlók elégedettségének további növeléséhez” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

„Az Alföldi Tej Kft és az ALDI Magyarország Bt. kapcsolata több mint 10 éve kezdődött. A 2003-ban 23 tejtermelő gazda által alapított Alföldi Tej Kft az diszkonthálózat 2008-as piacra lépésének évében megkezdte az első termék beszállítását. A beszállított termékek köre évről évre bővült. A kialakult jó kapcsolat eredményeként mindkét vállalat stratégiai partnerként tekint egymásra. 2018-ra több mint 100 magyar tejtermelő gazda csatlakozott az Alföldi Tej Kft sikeres modelljéhez. A vállalat által gyártott termékek mind magyar alapanyagból, magyar munkaerő által, Magyarországon előállított termékek. 2017-ben az árbevétel elérte az 53 Mrd Ft-ot, a két gyárban a munkavállalói létszám pedig a 630 főt. A termékek folyamatos elismerésben részesülnek, mint például a Superbrands, a Best Buy, vagy az Év Terméke Díj” – mondta Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója.
(BrandTrend)