Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A távközlés és az informatika rohamosan fejlődő világában tevékenykedő, több mint húszéves múltra visszatekintő Invitel Csoport az elmúlt években jelentős átalakításokat hajtott végre működésében és szervezeti felépítésében egyaránt. A stratégiai lépések célja egyrészt a gyorsan fejlődő technológiai lehetőségek minél hatékonyabb kihasználása, másrészt a szintén látványosan átalakuló ügyféligények még erősebb középpontba állítása volt. Az Invitech Solutions a tavalyi esztendőben fél év alatt, tehát júliusi alapításától év végéig 11,3 milliárd forintos árbevételt ért el.

Napjainkban az üzleti világban is egyre inkább összemosódnak az informatika és a távközlés határai, emellett a vállalatok IT-igényei egyre komplexebbé válnak. Drasztikusan növekszik az ügyfelek által generált adatforgalom és ezzel együtt az igényelt sávszélesség is. Eközben mind komolyabb kihívást jelent az informatikai biztonság megvalósítása és fenntartása egy vállalat számára, amit tovább nehezít, hogy összességében is egyre bonyolultabb feladatot jelent számukra saját erőforrásból biztosítani a szükséges informatikus szakembergárdát. Az ilyen trendek miatt is jut mind több cég arra a következtetésre, hogy költséghatékonyabb, ha az infokommunikációs feladatokat kiszervezik, és komplex megoldások keretében egy kézből, szolgáltatás formájában veszik inkább igénybe azokat” – összegezte a piaci trendeket Javorniczky Áron, az Invitech Solutions operatív vezetője, aki néhány hete az Invitel Csoport technológiai és fejlesztési feladataiért is felel. „Ezeket a trendeket ugyanakkor szolgáltatóként nem elég lekövetni, hanem látni kell előre, és olyan módon kell átalakítani működésünket, kompetenciáinkat, hogy az elvárásokkal lépést tudjunk tartani, hatni tudjunk a piacra. Pontosan ezért hoztuk létre egy évvel ezelőtt az Invitech Solutions-t, és az eltelt idő igazolta, hogy jókor, jó irányba léptünk. Azonban ismerve a környezetet, amelyben működünk, nem állhatunk meg. Ezért a közeljövőben ismét számos új szolgáltatással, fejlesztési elképzeléssel és új megoldásokkal jelentkezünk, hogy ne csak lépést tartsunk az informatika világa által diktált tempóval, de ügyfeleink elsők között adaptálhassák azokat” – fogalmazott a cégvezető.

Az újonnan létrejött társaság kiváló infrastrukturális háttérrel indult anyavállalatának köszönhetően: országosan több mint 9000 kilométer optikai és azt kiegészítő rádiós gerinchálózattal, négy adatközponttal és 11 határkilépőponttal rendelkezik. A szolgáltató Magyarország száz legnagyobb településén és a TOP 500 vállalat szinte összes telephelyén saját hálózattal van jelen. Az Invitech Solutions üzleti távközlési szolgáltatóként és – az árbevételének negyedét kitevő – integrált IT-megoldásszállítóként, több mint ötszáz fős, magasan képzett szakembergárdára építhet.
(BrandTrend)