Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A finanszírozási rendszer lényege a halasztott fizetésre kiállított számlák bruttó ellenértékének két-három napon belüli, magas arányban történő megelőlegezése. Az MGV Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt. 2017-ben indította el faktoring tevékenységét.

„Szolgáltatásunkat jellemzően szállodai beszállítók finanszírozására fejlesztettük ki. Gyors döntési és speciális ügyfélkezelési rendszerünknek köszönhetően, olyan folyamatokat dolgoztunk ki, melyek igazodnak a szállodák fizetési ütemezéséhez, valamint felkészült akár több, kisebb összegű számla egyszerű kezelésére is” – mondta el Papp László, a cég faktoring igazgatója.

A szolgáltatás bekapcsolásával a szállodák a szállítóval történő tárgyalás során stresszmentes fizetési határidőt tudnak érvényesíteni, és a számla megelőlegezése által likviditási szempontból stabil, elégedett szállítóval tudnak együtt dolgozni. A faktoringból a szállítónak is komoly előnyei származhatnak.

„Az egyedi árazást kínálunk, és a könnyített igénylési folyamat minimális adminisztráció mellett zajlik. A szokásos, esetenként 30-60 napos fizetési határidő helyett szinte azonnal megkapják a pénzüket, és a szolgáltatás igénybevételével a szállítónak nem kell a követelés engedményezésén kívül külön fedezetet biztosítani” – magyarázta Papp László.

A faktoring működéséről a szakember elmondta, a szállodai beszállító adott szálloda felé kiállított bruttó számlaösszegét engedményezi a társaságukra, mely összeget jelentős mértékben, 2-3 napon belül kifizetik a szállítónak és a számla kiegyenlítését követően a fennmaradó összegből elszámolnak egymással.

Az MGV Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt. a tevékenység kezdete óta több szállodával kötött együttműködési megállapodást és több szállodai beszállítóval állnak szerződéses kapcsolatban. Szállodai partnereik ajánlásai alapján 2017. júniusában a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége cégüket társult tagjai közé fogadta.

Kovács István, a szállodaszövetség főtitkára elmondta, a faktoring egy meggyőző pénzügyi konstrukció, ami likviditási problémák feloldásában tölthet be jelentős szerepet. „Mi minden olyan céget szívesen fogadunk, akik tagságunkon keresztül jobb lehetőségekhez jutnak. A gazdasági világválság óta fokozatosan javul a belföldi és nemzetközi turizmus helyzete is, a hazai szállodák árbevétele évi tíz százalékkal nő. Ennek eredményeként a magyarországi szállodák jövedelmezősége jelentősen javult az utóbbi években, bár messze nem ott tartunk, ahol szeretnénk. Arra számítunk, hogy az MGV Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt. a faktoring terén meglévő szakértelmével olyan pénzügyi konstrukciókkal fog előállni, melyek hozzájárulnak a hazai szállodák pénzügyi helyzetének javulásához” – mondta el Kovács István.
(BrandTrend)