Kategória: Desztináció branding és Hír.

Admin kategória: Hír.

A Falk Art Fórum keretében kinyílnak az utcában lévő galériák kapui, és bárki kedvére nézelődhet, válogathat az értékes alkotások és izgalmas programok között.

A sátrakban találkozni lehet például Závada Péter íróval, Tordai Hajnal jelmeztervezővel, Grád András műgyűjtővel, jogásszal, pszichológussal, és Tóth József Füles fotóművésszel, Radák Eszter festőművésszel, Varga Judit díszlettervezővel, Gáti Anna enteriőrtervezővel is.

 SIL – Design galériában Tálas Áron ad zongorakoncertet, míg az utcán Váczi Eszter és a By The Way zenél, a Nagyházi Galériában pedig Záthor Gábor harmonika művész szórakoztatják a közönséget. A Haas “Daléria Gangversenyén” hagyományosan Weszely Ernő harmonikázik.

Folytatódnak a tavalyi művészeti és várostörténeti séták is az utcában és a galériákban Balázs Kata újságíró és Schneller János művészettörténész vezetésével. A MissionArt Galéria Balansz címmel Szanyi Borbála festőművész első önálló tárlatát rendezi meg, a Moró Antik Különleges műtárgyak című kiállításán pedig olyan keleti és fegyvergyűjteményből származó műtárgyakat állít ki, amelyek meg is vásárolhatók.

A Wladis Galéria papíron, vásznon, márványban, bronzban megörökített arcképekből rendez tárlatot, a Bardoni Interieur pedig Makláry Kálmán festőművész alkotásait állítja ki.

Hári Anikó ékszergalériája Magyarországon eddig ismeretlen csiszolású drágaköveket mutat be, meghívott vendégei pedig egy ötvösöket oktató iskola tanulói, a szakma fogásait ismertetik meg a közönséggel.

A BÁV Szent István körúti antikvitása a fesztivál napján helyszíni értékbecsléssel és szakmai bemutatóval várja a látogatókat. A bútorkészítés során használt fafajtákat, valamint az intarziakészítés és fafaragás rejtelmeit mutatják be a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola diákjai segítségével.

A Bujanovics Régiségboltban az antik ezüstök és a faliórák szomszédságában nagy számban és változatosságban találhatók régi sétabotok, a Darius Antiques látogatói pedig egy neves magyar szobrászok műveiből álló gyűjteményt tekinthetnek meg.

Az Európa Galériában Lex Mihály az életről, a kitaszítottakról, a társadalom perifériáján élő emberekről készült fotóit állítja ki Türelmes életképek címmel, a Haas Galéria pedig első alkalommal rendez tárlatot kizárólag akvarellekből; Remek művek sorozatának XI. részeként Nicolas Schöffer, magyar születésű francia képzőművész Próféta című festményét állítják ki.

A Magyar-Francia Galéria a 19. századi szalonok világába kalauzolja el látogatóit, a Magyar Kerámia Galéria pedig a magyar art deco és a későbbi évek retró kerámiatárgyait vonultatja fel ezen a napon.
(MTI – BrandTrend)