Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A magyar utazók még csak most ismerkednek a korai vagy „first-minute” foglalás intézményével, pedig érdemes előre tervezni a nyaralást, hiszen sokszor az élelmesebb nyugat-európai utazók telíthetik a legkedvezőbb szálláshelyeket. A Wizz Tours online utazásszervező a 2017-es előfoglalási trendeket vizsgálta.

A magyarokra még nem igazán jellemző, hogy külföldi nyaralásukat már februárban lefoglalják, pedig a “first-minute” ajánlatok sokszor akár kedvezőbbek is lehetnek, mint a késő tavasszal vagy utolsó pillanatban foglalt utak. Különösen igaz ez a legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyekre. “Az utazók tanulnak az előző évek tapasztalatából. A biztonságosnak tekintett spanyol, olasz, görög nyaralóhelyeken tavaly kapacitáshiány mutatkozott, ezért ezekre az úticélokra idén még korábban kezdődtek a foglalások, így a legkeresettebb szálláshelyek még korábban betelhetnek” – mondta el Csanálosi István, a Wizz Tours online utazásszervező ügyvezetője, hozzátéve: elsősorban a német utazók befolyásolják a trendeket, hiszen Németország Európa legnagyobb kiutaztató piaca.

A tavalyi év átrendeződése, Tunézia, Egyiptom és Törökország visszaesése egyúttal a többi nyaralóhely erősödésével is járt. A Wizz Tours online utazásszervező adatai szerint elsősorban Spanyolország szárazföldi partszakasza, a Kanári-szigetek és a Baleár-szigetek fejlődtek jelentősen. “Tavaly a geopolitikai helyzet miatt inkább a kivárás volt jellemző a magyar piacon is. Már év végén érezhető volt azonban, hogy az új, távolabbi desztinációk, mint Fuerteventura és Lanzarote, illetve Ibiza és Mallorca, vagy akár Faro Portugáliában kifejezetten profitálhat a korábbi egyértelműen legnépszerűbb kelet-mediterrán nyaralóhelyek gyengüléséből. Meg vagyunk győződve róla, hogy egyéb desztinációk is megerősödnek az idei évben – a Wizz Tours révén calabriai, illetve montenegrói repülős utazási csomagok is elérhetőek már Budapestről “ – mondta Csanálosi István.
(BrandTrend)