Kategória: Desztináció branding és Hír.

Admin kategória: Hír.

A mediterrán utakat kedveljük a legjobban, de egyre többször vállalkozunk egzotikusabb utazásokra is – derült ki a Wizz Tours éves összegzéséből, amely az online utazásszervezőnél 2016-ban végzett foglalásokat tekinti át.

A dobogó első három helyén Róma, Málta és Barcelona áll, utóbbi a terrorveszély miatt a kínálatból törölt Isztambult váltotta a harmadik helyen. A lista negyedik-ötödik helyén egzotikus úticélok végeztek: Dubaj és Tenerife. „Bár a Kanári-szigetekre csak 2015 ősze óta indulnak Wizz Air-járatok, egy év alatt hihetetlenül keresett úticélunk lett Tenerife” – mondta el Csanálosi István, a Wizz Tours ügyvezetője. „Az elmúlt évben két újabb sziget, Fuerteventura és Lanzarote is elérhetővé vált diszkont áron, így ezektől is hasonló teljesítményt várunk.”

A tízes lista második felét Lisszabon vezeti. A mediterrán szigetek közül Kréta és Korfu iránt ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés az elmúlt évekhez képest, ezzel csatlakoztak a legkedveltebb szezonális Földközi-tengeri nyaralócélpontokhoz. A tízes listát Nápoly és Milánó zárja, így Észak- és Dél-Olaszország is képviselteti magát az élbolyban.

A legdrágább 2016-ban foglalt út a Wizz Toursnál egy 8200 eurós dubaji repülőjegy és hotel csomag volt, míg a legolcsóbban Varsóba lehetett eljutni, ahol egy utazó 25 euróból le tudta foglalni oda-vissza szóló repülőjegyét és szállását. Az átlagos utazás hossza 5 éjszaka volt, melyért a repülőjeggyel együtt fejenként átlagosan 300 eurót fizettek tavaly. A foglalások 42%-a három csillagos, míg 30%-a négy csillagos szállásra szólt.

Magyarországra a legtöbb vendég Svédországból, Izraelből, Olaszországból, az Egyesült Királyságból és Hollandiából érkezett a Wizz Tours-szal, átlagosan 310 eurós fejenkénti csomagáron közel 4 éjszakát töltve nálunk. „A legkedveltebb időszak természetesen júliustól szeptemberig tart, de azt tapasztaljuk, hogy a külföldiek egyre kevésbé tekintik Budapestet szezonális úticélnak. A kiemelkedően jó ár-érték aránynak és a nagyon olcsó repülőjegyeknek köszönhetően már a téli hónapok is egyre népszerűbbek – gondoljunk akár a fürdőturizmusra” – mondta el Csanálosi István.

Top 10 desztináció a Wizz Tours-nál Magyarországról:

 1. Róma
 2. Málta
 3. Barcelona
 4. Dubaj
 5. Tenerife
 6. Lisszabon
 7. Kréta
 8. Korfu
 9. Nápoly
 10. Milánó

Top 10 célország a Wizz Tours-nál Magyarországról:

 1. Olaszország
 2. Spanyolország
 3. Görögország
 4. Málta
 5. Portugália
 6. Egyesült Arab Emirátusok
 7. Bulgária
 8. Ciprus
 9. Egyesült Királyság
 10. Franciaország

(BrandTrend)