Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

Pénteken zárult a 160 országban lezajló Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalom keretében, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által megrendezésre került Fiatal Vállalkozók Hete. Az érdeklődők idén Budapesten és számos vidéki helyszínen több mint száz előadáson vehettek részt ingyenesen. Az eseménysorozatot az ország legrangosabb fiatal vállalkozói kitüntetése, a nyolcadik Országos Fiatal Vállalkozói Díj ünnepélyes átadása koronázta meg.

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjjal a FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket tudja vállalkozó nagykövetté nyilvánítani és a többiek számára megmutatni, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag.

oltvanyi_zsolt_dijatadas2

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat 2016-ban Oltványi Zsolt, a Mentes Cukrászüzem tulajdonosa kapta. Zsolt vállalkozásai, a Mentes és PaleoNasi olyan egészséges és finom desszerteket készítenek, amelyek lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatóak. A cukrászüzemek innovatív süteményei országszerte megtalálhatóak, s hálózatuk egyre csak növekszik. A termékeik természetes alapanyagokból, egy táplálkozás-szakértő vigyázói szemei előtt, a cukrászok határtalan fantáziájának eredményeképpen készülnek.

Idén a 2016-os Jövő Reménysége Díj elnyeréséért is pályázhattak a “Vállalkozz Itthon!” TÁMOP-2.3.6. a “Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” projektek keretében létrejött vállalkozások tulajdonosai. Az elismerést az a fiatal vállalkozó kapta meg, aki a megalapítás óta a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta, fiatal kora ellenére is sikeres a gazdasági életben, és jó példaként szolgálhat társai számára.

learn-virtual-europe_dijatadas2

A 2016-os Jövő Reménysége Díj nyertese a gyöngyösi Learn Virtual Europe Kft. ügyvezetője, Tóth Viktória lett. Viktória, Benusné Tóth Gabriella és ifj. Benus Ferenc vállalkozása oktató szimulátorok forgalmazásával és fejlesztésével foglalkozik hazai illetve külföldi piacokon. Ezek az eszközök alkalmasak arra, hogy az ipari szakmák oktatását támogassák, ezzel a képzést költséghatékonyabbá, modernebbé, érdekesebbé, pontosabbá teszik a XXI. század technológiájával. Érintett ipari szakmák, a teljesség igénye nélkül: hegesztés, festés-fényezés, targonca vezetés, faipari szakmák. Segítségünkkel újra értéket nyerhet a fiatalok szemében az ipari szakmák elsajátítása, mert eszközeinkkel lehetőségük adódik precízebben megtanulni az adott szakma rejtelmeit. Ezáltal magasabb színvonalú munkaerőt képviselhetnek a munkaerőpiacon, jobb kereseti kilátásokkal. Eszközeinkkel az oktató bázisok költségeiket csökkenteni tudják (alapanyag, energia felhasználás), oktatásukat környezettudatosabbá tehetik (károsanyag-kibocsájtás csökkentése), valamint leendő tanulóik számára vonzóbbá tehetik képzéseiket. A módszer lényege nem az hogy kiváltsa a tradicionális képzést, hanem – beépülve – segítse, hatékonyabbá, valamint olcsóbbá tegye azt.
(BrandTrend)