Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Közel két százalékkal több jegyet adott el Magyarországon a Lufthansa Csoport hat légitársasága 2016 januárja és szeptembere között, mint az előző év hasonló időszakában. Ezzel párhuzamosan a Lufthansa, a SWISS International Air Lines, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines és a Eurowings több utast is szállított a Budapestre, illetve áprilistól már Debrecenbe tartó, vagy onnan induló járatain: szeptemberig bezárólag több mint 1 360 000 utazó választotta a csoport járatait.

„A Lufthansa Csoport 14 ország több mint 30 repülőterére üzemeltet járatokat Közép-Kelet Európában. Utaslétszámunk és jegyértékesítési növekedésünk Magyarországot a legfontosabb piacaink közé emeli” – mondta Ofer Kisch, a Lufthansa Csoport közép-kelet európai értékesítési vezetője.

A Lufthansa Csoport az egyetlen, amely Magyarország mindhárom repülőterére közlekedtet járatokat, hiszen a budapesti és a debreceni légikikötő mellett a Hévíz-Balaton repülőtérre is Lufthansa-charterjáratokon lehet eljutni Németországból. Az idei szezonban ezen az útvonalon 4%-kal volt magasabb az utasforgalom.

A 2016-os év eddigi részében a csoport magyarországi kínálata is jelentősen bővült: több mint 9%-kal magasabb kapacitás állt az utasok rendelkezésére a nyári menetrend alatt.

„2011 óta folyamatosan nő a magyarországi utasszámunk, ezzel a Lufthansa Csoport továbbra is a legnagyobb légitársaság-csoport a magyarországi légi piacon” – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője. „A kapacitás bővülésének légitársaságonként eltérő okai vannak. A Lufthansa a nyári menetrendben hetente eggyel több járatot közlekedtet Münchenbe, áprilistól pedig már heti járom járat szolgálja ki Debrecenen keresztül a kelet-magyarországi és a határon túli régiót. A frankfurti és a müncheni járatok mindig is kimagasló kihasználtsága pedig olyan mértékben nőtt, hogy egyre többször közlekedtetjük már a legnagyobb keskenytörzsű géptípusunkat, az Airbus A321-est és a nagyobb kapacitású Airbus 320neo gépeket. A SWISS flottájában a nyár folyamán mutatkozott be a világ legújabb fejlesztésű keskenytörzsű gépe, a Bombardier CS100, amely a korábbi gépeknél nagyobb kapacitású és rendszeresen jár is Budapest és Zürich között. A Brussels esetében is a géptípusok miatt nőtt a kapacitás: a korábbi Avrok helyett immár a járatok kétharmadát Airbus A319, egyharmadát pedig A320-as gépek teljesítik” – tette hozzá.
(BrandTrend)