Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Bár az okostelefonok forgalma lassabban nő világszerte, itthon a karácsonyi vásárlási szezon kezdetén természetesen elkezdett növekedni a kereslet.

Az okostelefonok hazai online piacán a legkeresettebb termékek között ezekben a hetekben Apple, Huawei, Samsung,  Sony,  és LG készülékeket találunk. Az új iPhone modell, a 7 és a 7 Plus megjelenésekor, szeptember végén keresték a legtöbben, azóta a kereslet leginkább a 32GB-os 7-es modell iránt maradt fenn. A legkisebb, azaz 32 GB-os belső memóriával rendelkező 7-es modellt itthon már 210 ezer forinttól meg lehet venni, a nagyobb, 128GB-os verzió ára az online boltokban 240 ezer forint körül mozog.

Az új modellek megjelenésétől függetlenül a legkeresettebb Apple telefon itthon az 5s-es modell 16GB-os készüléke, melyet már 90 ezer forint alatt is meg lehet kapni. Az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító adatai szerint jelenleg az iPhone kereslet több mint 20%-át az 5s, hatodát pedig a 6s készülékek adják. Az okostelefonról okostelefont vásárlók között viszont az iPhone 5s volt a legnépszerűbb.

Az új iPhone modellektől függetlenül Magyarországon a karácsonyi vásárlási láz legtöbbet keresett okostelefonjai az Andoridos operációs rendeszert használó Samsung, Huawei, LG és Sony készülékek lesznek. A Microsoft itthon vesztett népszerűségéből, annak ellenére, hogy ára a legolcsóbbak között van. A legkeresettebb termékek több mint fele már 100ezer forint alatt is kapható, de az Olcsóbbat.hu-n legnépszerűbb Huawei okostelefont kínáló 157 webáruház ajánlatai átlagosan 56 ezer forint körül mozognak jelenleg.

Pillanatnyilag a hazai piacon fellelhető közel 900 okostelefon modell több mint 85%-a Android operációs rendszert futtat, szinte mindegyikük rendelkezik fényképezővel, GPS-szel, és zene-lejátszási funkcióval.
(BrandTrend)