Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

“Olyan piacra teszi be a lábát a Google, amire az elmúlt időszakban fogadtak volna pára: fuvarmegosztó szolgáltatást indít az Uber és a Lyft mintájára az techóriás” – írja a The Wall Street Journal forrásaira hivatkozva a Privátbankár.hu. A cég már májusban elkezdte tesztelni San Francisco egyes területein a ride sharing modellt, amihez a Magyarországon is igen népszerű, évek óta Google tulajdonban lévő Waze alkalmazást fogják átalakítani.

Az értesülések szerint ősszel már élesedik is a program, amely alacsonyabb árakat ígér a taxis áraknál, de sokkal olcsóbb lesz Uber árainál is. “A Google egyenesen azt mondja, hogy inkább telekocsi szolgáltatásra kell felkészülni, mint itthon a Wundercar és az Oszkár. A nem titkolt cél az, hogy olyan alacsony fuvardíjat kínáljanak, ami elveszi az utasok kedvét a taxizástól, ami egészen pontosan mérföldenként 54 centet jelent, ami hajszálnyival több, mint az ingyenfuvar.” Ráadásul mindezért a cég a riválisokkal ellentétben nem vesz le egy centet sem.

A felhasználókon túl fontos tényező lesz az is, ki rukkol elő az első biztonságos önvezető járművel, amelyben a Google vezet, hiszen már 2009-ben megkezdte a tesztelést és 1,8 millió mérföld van az autói mögött. “Az Uber azonban igen meghökkentő lépésre szánta el magát nemrég, megvásárolták ugyanis a Google-veteránok által alapított Ottomotto-t, amely még mindössze hat hónapja létezik és önjáró kamionokkal foglalkozik”, majd bejelentette, hogy a következő hetekben megkezdi Pittsburgh városában az első nyilvános teszteket a robotautóival.
(BrandTrend)