Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Futótűzként járta körbe a hazai médiát a hír arról, hogy az Uber a kedvezőtlen jogi szabályozás miatt határozatlan időre felfüggeszti magyarországi tevékenységét. A döntéssel mintegy 1200, személyszállításból élő kisvállalkozó veszítené el munkáját, azonban a nemrégiben indult EZ Expressz nevű magyar közösségi futárcég megoldást kínál számukra.

A Drukka Startup Stúdió keretében startoló startup már havi több száz megrendelést teljesít, cégek és magánszemélyek is előszeretettel igénybe veszik a szolgáltatást. Nemzetközi szinten már több vállalkozás kínál közösségi futárszervezést, például az Uber Rush vagy a Roadie, de itthon az EZ Expressz szolgáltatása hiánypótló.

ezexpressz_foto

„Az EZ Expressz az UBER-hez hasonlóan közösségi szolgáltatást nyújt. A kritériumainknak az UBER volt sofőrjei minden tekintetben megfelelnek, éppen ezért tárt karokkal várjuk a jelentkezésüket! A szolgáltatásunk egyre népszerűbb, szállítottunk már többek között laptopot, MRI felvételt, könyvelési anyagokat, születésnapi meglepetés ajándékot, de otthon felejtett kulcsot is. Előnyünk a többi futárszolgáltatóval szemben a kedvező árunk, illetve, hogy minden megrendelést még aznap teljesítünk. Jövőre a nemzetközi terjeszkedést is szeretnénk megkezdeni – fogalmazott Horváth Gábor, az EZ Expressz vezetője.

A PwC napokban megjelent tanulmánya szerint a tavalyi 28,1 milliárd euróról több mint hússzorosára, 570 milliárd euróra emelkedhet 2025-re a megosztáson alapuló gazdaság (sharing economy) szolgáltatások forgalma Európában. A közösségi üzleti modell hazánkban is terjed, hiszen a Drukka Startup Studióból induló cégek közül a nemrég alapított EZ Expressz mellett, az online ruhatisztítás és vasalás közvetítő Neatly, illetve a takarítás közvetítő Rendi is egyre sikeresebb, mindkét cég már a nemzetközi terjeszkedést készíti elő.
(BrandTrend)