Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Graphisoft Park SE 2015-ben 2,5 millió euró adózott nyereséget ért el az előző évi 2,4 millió euró után – derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság csütörtökön közölt tőzsdei gyorsjelentéséből.

A jelentés szerint a társaság 3 millió euró nettó eredményt könyvelt el, melyet azonban egy egyszeri, mintegy 500 ezer euró leírás terhel.

A társaság árbevétele 2015-ben 9,5 millió euróra nőtt az előző évi 8,5 millióról a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált jelentés szerint.

A társaság fő tevékenysége a budapesti Graphisoft Park ipari ingatlan fejlesztése és hasznosítása, az árbevétel ingatlan-bérbeadásból származik.

A Graphisoft Park közölte azt is, hogy 2016-ra az előző évivel megegyező, 9,5 millió euró árbevételt, és 3,1 millió euró nettó eredményt vár, amelyet 100 ezer euró leírás terhel majd. Az árbevétel és a profit további növekedésével az új fejlesztések 2017. évi átadása után számol a társaság.

A Graphisoft Park részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 2365 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 2420, a legalacsonyabb 1801 forint volt.
(MTI – BrandTrend)