Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

Az IAB Hungary 2016. január 14-én tisztújítással egybekötött évértékelő taggyűlésén megválasztotta új tisztségviselőit és elfogadta az elnökség beszámolóját az elmúlt három éves ciklusról.

A jelen levő ötven tagcég képviselője egybehangzó szavazással Barnóth Zoltánt (GroupM) választotta az IAB Hungary elnökévé, aki a szervezet alapítása óta elnöki tisztségben lévő Novák Pétert váltja a pozícióban.

Az elnök munkáját a kilenctagú elnökségen belül négy médiaoldali – Brindza Gábor (Madhouse), Kardos Gábor (Magyar Jeti), Novák Péter (Hasznaltauto.hu) és Ziegler Gábor (CEMP SH), három ügynökségi – Ihász Ingrid (MEC), Nagy Tamás (PHD Hungary) és Turóczi András (Dentsu Aegis Network) és két további, a digitális reklámpiaci szakember (szolgáltató, kutató, hirdető) – Juhász Péter Tibor (Magyar Telekom) és Szutor Ferenc (Adverticum) – segíti a következő három évben.

Zoltan_Barnoth

Barnóth Zoltán megköszönte a tagok bizalmát, valamint a leköszönő tisztségviselők eddigi munkáját és az elért eredményeket. Elmondta, hogy szeretné megtartani az IAB Hungary lendületét, számítva az új elnökség és a tagság további aktív munkájára. „Aktív nemzetközi kapcsolatok, tapasztalatcsere, többszintű oktatási rendszer, nyitott párbeszédek a reklámpiaci fejlesztések kapcsán, valamint a szolgáltatói szervezet erősítése a következő három év cselekvési programja. Új irányként szeretnénk még elősegíteni a szakma munkaerő utánpótlását és áramlását konkrét eszközökkel, szolgáltatásokkal. Az eddigi értékekre építve egy dinamikusabb, hatékonyabb és hasznosabb szervezetet vízionálunk” – nyilatkozta.

Novák Péter leköszönő elnök, aki az IAB Hungary 2008-as alakulása óta vezette a szervezetet, megköszönte a tagvállalatok képviselőinek közös munkáját, és büszkén számolt be az elért eredményekről. Fontos mérföldköveknek tekinti a szervezet életében viewability és mobil hirdetési útmutatók, mobil sztenderdek létrehozását, az oktatási programok – Digitális Mesterkurzus, workshopok – sikeres működtetését, valamint az IAB Adex digitális reklámköltési kimutatások rendszeres publikálását. Péter elnöksége alatt keltek életre azok a szakmai fórumok (IAB Hirdetői Klub, IAB Médiaszekció, tematikus munkacsoportok), melyek elősegítik a piaci szereplők együtt közös érdekek mentén történő gondolkozását. „Megtiszteltetés számomra, hogy alapítóként remek szakemberekkel kitartó, és közös munkával tudtuk az IAB Hungary tagjainak és a digitális reklámpiac egészének érdekeit szolgálni. A szervezet munkájában továbbra is részt vállalok, támogatom az új elnökség munkáját”– mondta el Novák Péter az IAB Hungary leköszönő elnöke.

Az IAB Hungary új elnöksége:

Elnök: Barnóth Zoltán (GroupM)

Elnökségi tagok:

Brindza Gábor (Madhouse)
Ihász Ingrid (MEC)
Juhász Péter Tibor (Magyar Telekom)
Kardos Gábor (Magyar Jeti)
Nagy Tamás (PHD Hungary)
Novák Péter (Hasznaltauto.hu – Schibsted Media Group)
Szutor Ferenc (Adverticum)
Turóczi András (Dentsu Aegis Network)
Ziegler Gábor (CEMP SH)

(BrandTrend)