Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Az Ericsson bejelentette, hogy felvásárolja az amerikai Enviviot; a vállalat 4,10 dolláros részvényenkénti árat ajánlott, így a teljes ár 125 millió dollárt tesz ki. A felvásárlás megerősíti az Ericsson globális a TV és média innovátori pozícióját, a cég ügyfelei számára új technológiákat és hatékony, agilis videófeldolgozási módszereket tesz elérhetővé.

Az akvizíció megerősíti az Ericsson pozícióját a videotömörítés területén, ötvözve a cég vezető pozícióját a műsorszórás és kontribúció, valamint a többképernyős telekom és kábel disztribúció szegmensekben. Az Envivio felhőcentrikus és szoftveralapú videotechnológiája fontos kiegészítése lesz az Ericsson széleskörűen alkalmazott média, feldolgozási, megjelenítési, műsorszórási és TV platformjainak.

Az Envivio globális vezető a szoftveralapú videokódolás területén, több mint 400 televíziós szolgáltató és tartalomtulajdonos ügyféllel világszerte. A vállalat 43 millió dollár bevételt ért el 2014-ben, központja a kaliforniai San Franciscóban található. A céget 2000-ben alapították, és 200 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

A legnagyobb Envivio-ügyfelek a Comcast, Cox Communications, Liberty Global, Sky, Telstra és Time Warner Cable. Az Envivio korszerű szoftvermegoldásai fizetős TV és TV Anywhere alkalmazások körében végeznek szoftveralapú videókódolást/transzkódolást, feldolgozást, csomagolást és hirdetésbeillesztést. A vállalat felhőcentrikus szoftveres videófeldolgozási eljárása Intel-alapú környezetben érhetőek el.

Per Borgklint, vezérigazgató-helyettes és a Támogatási megoldások üzletág vezetője, Ericsson: „Az ügyfélfelméréseink egyértelműen azt mutatják, hogy a nézők a saját igényeik szerint minden eszközön szeretnének TV-t nézni és folyamatosan javuló felhasználói élményt várnak. Éppen ezért nagy örömmel üdvözöljük a szoftveralapú videokódolás, feldolgozás és csomagolás piacvezetőjét az Ericsson családjában.”

Az Envivio igazgatótanácsa egyhangú döntésével javasolta Envivio részvényeseinek, hogy ajánlják fel részvényeiket az Ericssonnak.

A felvásárlás után a vállalat a Szegmenstámogatási megoldások üzletágon belül kerül nyilvántartásra.
(BrandTrend)