Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Symantec megállapodást kötött a The Carlyle Group által vezetett befektetői csoporttal adatmentési- és tárolási részlege, a Veritas értékesítéséről, a tranzakció során a vállalat 8 milliárd dollárért válik meg említett üzletágától.

A szingapúri állami befektetési alap (GIC) részvételével lezajló pénzügyi művelet várhatóan 2016. január 1-jén zárul le. Az értékesítést követően a Symantec megközelítőleg 6,3 milliárd dolláros nettó készpénzbevételre számít az utólagos egyszeri tételek levonása után.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a Symantec igazgatótanácsának döntése alapján a vállalat 1,5 milliárd dollárral kívánja bővíteni részvény-visszavásárlási programját, így a tranzakció lezárulását követő 18 hónap során 2,6 milliárd dollárt juttat majd vissza a befektetőknek.

Az amerikai kiberbiztonsági vállalat még 2014 októberében jelentette be biztonsági, illetve adatmentési és -tárolási üzletágának szétválasztását.

A The Carlyle Group bejelentése szerint a Veritas vezérigazgatói posztjára a Symantec igazgatótanácsának korábbi tagját, Bill Colemant nevezik ki, a vállalat általános igazgatója a tranzakció lezárásáig továbbra is John Gannon marad – derül ki a közleményből.

A Symantec Corporationt 1982-ben alapították, azóta már ötven országban több mint húszezer alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat a 2014-as üzleti évben 6,7 milliárd dollár bevételt ért el.
(MTI – BrandTrend)