Kategória: Hír.

Admin kategória: Hír.

Ahhoz, hogy a felhasználók kedvenc zenekarukról posztolhassanank fotót az facebookon vagy az  instagramon, barátaikat hívogassák a tömegben és applikációval rendeljenek taxit hazafelé kedvenc nyári fesztiváljukon, a háttérben komoly műszaki fejlesztésekre van szükség.

Megerősített műszaki háttérrel és jelentős 4G lefedettséggel készül a Telekom a fesztiválszezonra. Az ország területének mintegy 87 százalékában (a Balaton környékén közel teljes lefedettséggel) elérhető a gyors mobilinternet-hálózat, de hogy semmi ne akadályozza a koncertélmények megosztását a közösségi médiában, a fesztiválok környékén egyéb eszközökkel is növelik a kapacitást.

„Mivel az okoseszközök, telefonok táblagépek forgalma az elmúlt egy évben jelentősen megnőtt, idén a korábbi adatforgalomnál is nagyobbra számítunk, erre készülünk fel műszakilag” – mondta el Tremmel János, a Magyar Telekom hálózat fejlesztési igazgatója.

A fesztiválok beszéd- és adatforgalma már tavaly sem volt kevés. 2014-ben 65 000 ember volt a nézőcsúcs az óbudai SZIGET Fesztiválon, ez egy közepes méretű megyeszékhely teljes lakosságának felel meg, ám ez a rengeteg ember egy mindössze fél négyzetkilométeres területen zsúfolódott össze. Ahhoz, hogy ők zavartalanul vehessék igénybe a mobiltechnológia adta lehetőségeket 10 helyszínről 60 darab mobilcella beállítására volt szükség, így a kezdeményezett beszédhívások 98,5 százaléka ért célba, miközben csúcsidőben akár egyszerre 4-500-an telefonálnak egyszerre a Telekom hálózatán egy „zsebkendőnyi” területen.

De nem csak a beszéd, az adatforgalom is jelentősen megugrik egy tömegeket megmozgató nyári esemény alatt. Csak a Telekom hálózatából tavaly 600 ezer sms indult el a Balaton Sound területén, a SZIGET Fesztivál esetében ez a szám elérte az egymilliót is.

Egy nagyobb rendezvény adatforgalma összesen a másfél Terabyte-ot is elérheti néhány nap alatt. A vállalat szakemberei speciális szolgáltatásokat is biztosítanak, például a koncertek élő streamelése kiváló minőségben történjen, így távolról is élvezhető legyen.
(BrandTrend)