Kategória: Hír és Piac.

A Red Herring médiacég amszterdami rendezvényén bejelentette az Europe Top 100 versenyének díjazottjait, mely Európa vezető startup vállalkozásait értékeli, kiemelve azok innovatív és technológiai jelentőségét a képviselt iparágakban. Idén magyar vállalkozás, a felhő-alapú contact center szolgáltató Comforce Zrt. is szerepel az európai listán.

Europe_Winners

A Red Herring Top 100 az ígéretes új vállalatok és vállalkozók meghatározó listája a világon. Red Herring szerkesztői az elsők között figyeltek fel az olyan, ma már világszerte ismert vállalatokra is, mint a Facebook, a Twitter, a Google, a Yahoo, a Skype, a Salesforce.com, a YouTube, vagy az eBay, melyek cégek azóta jelentősen megváltoztatták mindennapjainkat a munka és a magánélet terén.

“A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező startup vállalkozások kiválasztása soha nem könnyű” – mondta Alex Vieux, a Red Herring kiadója és vezérigazgatója. “Megvizsgáltuk több száz jelöltet a kontinensen, majd hosszas gondolkodás és vita után leszűkítettük a döntősök listáját a nyertesekre. A verseny minden évben keményebb lesz, de úgy véljük, a Comforce demonstrálja azt a víziót, innovációt és lendületet, melyet a Red Herring Top 100 lista képvisel.”

A Red Herring szerkesztősége olyan mennyiségi és minőségi kritériumok alapján értékelte a jelölteket, mint például a pénzügyi teljesítmény, a technológiai innováció, a vezetés minősége, az általános üzleti stratégia és a piaci penetráció. Ez az értékelés egészült ki a vállalatok korábbi eredményeinek és a versenytársi helyzet, az iparágak hasonló vállalkozásainak vizsgálatával. Mindez lehetővé teszi az újdonság és egyediség felismerését a Red Herring számára, értékes eszközzé téve a Top 100 listát Európa legígéretesebb új üzleti modelljeinek felfedezéséhez és pártfogásához.

Europe Top 100

A díj 1996-os alapítása óta eddig mindössze egy magyar vállalat, 2013-ban a GPS-nyomkövetéssel foglalkozó iData Kft. került be a Red Herring Europe Top 100 díjazottai közé, míg a Vatera a döntőig jutott 2007-ben. “Büszkék vagyunk a díjra, mely leginkább kiváló csapatom érdeme. Egy ilyen elismerés azért is fontos, mert a díjjal járó ismertség és elismertség újabb kapukat nyit meg számunkra a globális piacokon” – nyilatkozta Papp László Dávid, a Comforce Zrt alapítója és vezérigazgatója a díjátadó után. A cég nemzetközi jelenléte miatt meghívást kapott az észak-amerikai vállalatok Top 100 versenyére is, melynek döntője San Diegoban lesz júniusban.
(BrandTrend)