Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A családi startupból lett franchise keretében idén Harta mellett már Hajdúhadház, Demjén, Nagyréde, Kerekegyháza, Ópusztaszer és Nagybajom településeken is termelnek az előfizetők részére a környezetünkért és a társadalomért elkötelezett kistermelők, családi vállalkozások.

Az új kerteknek köszönhetően 2021-ben már Budapest, Harta, Paks, Kalocsa és Kecskemét után többek között már Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Gyöngyösön, Szegeden, Makón, Pécsen, Kaposváron, Keszthelyen és Nagykanizsán is élvezhetik a kosárközösség által biztosított háztáji, vegyszermentes minőséget.

Az új megközelítésnek és a közösség erejének, a rengeteg továbbajánlásnak is köszönhetően szinte teljesen beteltek a kertek. Bár az elmúlt 100 év leghidegebb áprilisa volt, a gazdák állták a sarat és a hideget, ezért a 2-3 hétnyi csúszáson túl komolyabb következménye nem volt az extrém időjárásnak. Június közepére minden rendszeres előfizető megkapta legalább az első kosarát minden lokációban és a próbakosarasok is kapják már a kosaraikat.

A kertek művelése és érése a vegyszermentes nehézségek, kártevők, időjárási viszontagságok ellenére többnyire terv szerint zajlik, az ország biokertésze, Székely Gyöngyvér, illetve az alapító MyFarm termelő, Sándor Gazda segítségének is köszönhetően.

Első visszajelzések a közösség új tagjaitól

“Megjött, isteni, friss, finom!! Köszönjük!”

“Nagyon köszönjük! Még az illata is annyira friss és üde!”

“Köszönjük! Az 1. láda fantasztikus volt!”

“Ez a tárkony hihetetlenül finom. Az életben nem főztem még ennyire finom ragulevest.”

MyFarm Harta és a kosárközösség

A MyFarm előfizetők gyakorlatilag egy kis földterületet bérelnek, amin egy tapasztalt és elkötelezett gazda termeli meg a vegyszermentes szezonális javakat, amelyeket aztán a vevők asztalára szállítanak heti vagy havi rendszerességgel. A kert működése és a kiszállítás teljesen transzparens, 0-24-es kamerával követhetőek az események, zárt Facebook csoportban osztanak meg minden információt, illetve bevonják bizonyos döntésekbe az előfizetőket. Sőt, a megtermelt zöldségek legalább 10%-át automatikusan eljuttatják a rászorulóknak. Eddig a két szezon alatt egy gazdaságból két tonna zöldséget és kétezer tojást vittek az Oltalom Karitatív Egyesületnek és a Zirzen Janka Gyermekotthonnak.

Az új kertek indulását és az egész összefogását, a termelés minőségének ellenőrzését az újonnan alapított MyFarm Gazda Alapítvány biztosítja. Az Alapítvány és az egész kezdeményezés célja a minél több környezettudatos kert létesítése és családi gazdaság felnövelése mellett, hogy minél több társadalmi és környezeti célt tudjanak mind terményekkel, akciókkal és forrással is támogatni, segíteni.

A MyFarm kosárközösség növekedése, franchise hálózattá bővítése Magyarországon egyedülálló módon nem üzleti indíttatású, a vidéki kertgazdák megélhetésén felül az extra profitot az Alapítvány fenntarthatósági és szociális céljaira fordítják a jövőben.